RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

PINK! Meer dan radio op een roze wolk?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zijn er teveel radiostations? Met daarbij opgeteld de eindeloze mogelijkheden via internet, zou dat antwoord wel eens ‘ja’ kunnen zijn. Of toch niet. Uiteraard zijn er veel radiostations, heel veel, ontzettend veel. En tegenwoordig zijn ze ook (bijna) allemaal te beluisteren. De vraag was dan ook helemaal fout. Wat ons bij een andere, betere vraag brengt. ‘Hoe zorg je ervoor dat een nieuwe zender in deze immense radiozee opvalt?’

Daar hebben ze bij PINK! blijkbaar goed over nagedacht. Een nieuw digitaal kanaal voor en door vrouwen. Al is een format voor deze doelgroep ook niet gloednieuw. Reeds in 2017 – toen er een nieuwe erkenningsronde voor lokale en netwerkradio’s aan de gang was – waren er de plannen van het Antwerpse mediabedrijf CFM, dat zich met HIT! vooral wilde richten op een… vrouwelijk publiek.

Een samenwerking met het tijdschrift Flair moest daar mee voor zorgen. Edoch, toen bleek dat het ingediende dossier met net iets teveel enthousiasme en fantasie was geschreven, ging de behaalde erkenning alsnog naar TOPradio.

PINK!, is een project van marketingbedrijf BRANDS BV/The Branding Company uit Roeselare, met ervaring bij onder andere Club FM, Quindo, Radio United en corporate radio. De West-Vlamingen hebben niet zitten wachten op een nieuwe erkenningsronde, maar beginnen eraan met de mogelijkheden die momenteel voor handen zijn. Via het wereldwijde web dus. Waarbij vooral het format zich zal moeten onderscheiden. Als marketing bureau weten ze verder ook wel hoe ze een ‘product’ in de markt moeten zetten.

PINK! wordt een mix van vrouwelijke artiesten, van Aretha Franklin tot Kosheen en Billie Eilish. Met de actualiteiten van de dag en interessante items als rode draad doorheen de uitzendingen. De programma’s worden uitsluitend gemaakt en gepresenteerd door een voor vrouwen, waarbij hun slogan er eentje is met een vette knipoog. ‘Een zender met ballen, die geen enkel topic uit de weg gaat’. Al hebben ze die ballen dan wel ‘geleend’ van een andere internetradio, ’t Is Vloms, die deze slogan al sinds 2017 gebruikt.

PINK! is momenteel al online te beluisteren via hun website, de meeste online apps, digitale platformen en de Radio Player App. Opmerkelijk is alvast dat PINK! gewoon de bestaande Facebookpagina van de lokale radio Classixx (pakket 51) inpikte net als de streamlink in enkele portals. De officiële start is voorzien op vrijdag 17 december. (TB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Lokale radio langzaam terug naar… buiten

Radio PROS uit Heldergem trekt na drie jaar terug naar Nieuwpoort en herstelt daarmee een Lees verder

Blad 1541: Acast, Podchaser, PINK!, Radio Tequila

• Kampioenen van de open podcast gaan fusioneren • Vrouwenzender koopt een 90’s kindje • Lees verder

Blad 1536: Radio Contact, NPO Radio 2, Radio PROS (video)

• Radio Contact nam nieuwe studio in gebruik • NPO Radio 2 gaat de 'zonneslag' Lees verder

Blad 1531: Goeiedag Radio, Heardle, Realfm (video)

• Goeiedag Radio: look who’s back • Spotify koopt muziekquiz Heardle • Griekenland: aanslag op Lees verder

Blad 1523: RAI Radio 1, Radio PROS, BV Day

• Italië: RAI Radio 1 stopt op de middengolf • William trapte 40 jaar Radio Lees verder

Blad 1518: Radio Monza, Bauer, Earth FM

• Wens bezorgde Pierre een mooi afscheid van Radio Monza • UK: Bauer kiest voor Lees verder

Blad 1498: TOPversuzRadio, DAB+ in Frankrijk, NPO Radio 2 (video)

• Versuz Radio wordt TOPversuzRadio • Frankrijk: Ensemble pour le DAB+ • Nederland: heeft NPO Lees verder

Zorgradio ‘De Goeie Ouwe Tijd’ live vanuit Turnhout

Met de muziek van vroeger en interviews met als thema's 'dag van de zorg', 'beleefwandeling', Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Peter DM
Peter DM
14 december 2021 - 14:29 14:29

Klinkt nie slecht… Wie zit hier achter?

Geert
Geert
13 december 2021 - 19:56 19:56

Vindt het inderdaad ook wel een origineel concept. Benieuwd hoe het gaat klinken als er ook stemmen op te horen zullen zijn. Het getuigd van lef om eens buiten de lijntjes te kleuren. Gebeurt veel te weinig in de radiowereld. Meesten doen gewoon maar wat of doen wat de anderen of grote jongens doen. Dit is eindelijk eens gedurfd en vernieuwend!

PVM
PVM
12 december 2021 - 18:37 18:37

Mooi project, maar als het alleen op internet blijft zal het jammer genoeg niet zoveel luisteraars hebben vrees ik. DAB+ is dan weer een ander verhaal. Kan men de DAB+ niet goedkoper maken zodat dergelijke projecten ook kans hebben om daar op te geraken?

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx