RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Jens Mortier: “Humor in reclame is niet om te lachen” (audio)

“Niets zo gênant als een mislukte grap”, zegt Jens Mortier (foto bovenaan – credits: VRT). De man die in 2008 een RadioVisie Award won als baas van ‘mortierbrigade’, toen voor hun prachtige campagne rond Music for Life. Goede humor brengen in reclame vindt hij nog steeds geen lachertje.

Zijn geheime mix voor een grappige spot, een tip die hij ooit zelf nog van Guillaume Van der Stighelen heeft geleerd én een humoristisch uitstapje doorheen een paar grappige reclamecampagnes ontdekt u in de tweede podcast van Team Talk Radio, een haarfijne samenwerking met PAN Studio. Passeren de revue: onder meer Devos & Lemmens, (alweer) Studio Brussel, Guinness Book of Records en ook Humo natuurlijk. Mocht dit laatste een heel klein belletje doen rinkelen… Jens is de zoon van Guy Mortier, de niet minder dan legendarische hoofdredacteur van Humo (1969-2003).

Voor wie het nog niet wist: Team Talk, de rubriek waarin Marine Dehossay en Evy Van Ruyskensvelde met hun neus in allerlei duiken, onderging een heuse metamorfose. De dames zijn redactrices bij PUB, een Belgisch vaktijdschrift gespecialiseerd in marketing, reclame, communicatie en media. ‘Een ernstig blad dat zichzelf niet te ernstig neemt’, is de slogan. Hun maandelijkse magazine op papier en de dagelijkse elektronische nieuwsbrief houden de kleine wereld van merken op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de sector.

Team Talk werd écht Team Talk: in ieder magazine hebben Marine & Evy het over een reclamecampagne die u ongetwijfeld zal (her)kennen. Dat doen ze in de vorm van een Whatsapp-gesprek – het favoriete communicatiemiddel van de meisjes, want dagelijks kletsen zij er op los via de app. Maar: iedereen weet dat een goed team soms ook input van buitenaf kan gebruiken. Een frisse wind door de redactie kan nooit kwaad.

Marine & Evy ontvangen daarom iedere keer ook een gast. Een creatief directeur, copywriter, strateeg… Kortom, iemand die samen met hen de radiostudio induikt, met als resultaat: Team Talk Radio, een interessante maar vooral ook luchtige en grappige podcast. (PUB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx