fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Geen plaats voor Yesterdayland bij Norkring

En daarom komen ze volgende maand met een extra app

Yesterdayland is niet enkel een retro muziekfeest dat op 24 augustus doorgaat in Bobbejaanland, het is tegenwoordig ook een info- en muziekkanaal dat kan vergeleken worden met een olies radiostation. Tal van bekende radiomakers uit het lokale en/of netwerkcircuit (verleden en heden) verlenen er hun medewerking aan. We noemen er maar enkelen: Toos Smet, Steven Caulier, Theo De Brabander, Ton Schipper, Marc Huylebroeck en Mike Duprez. De complete line up vindt u hier.

De programma’s worden uitgezonden van wat heet ‘De Hoofdstad der Pretparken’ in Lichtaart, de klok rond. Yesterdayland Radio is (helaas) enkel in de Kempen op een drietal FM-frequenties te ontvangen. Regio Lille op 107.3 FM, regio Kasterlee op 105.9 en de regio Herentals op 105.0 FM. De rest van het land (en ver daarbuiten), moet zich behelpen met de webstream, maar die maakt meteen duidelijk dat het station vrij professioneel in elkaar steekt. Online luisteren… altijd beter dan helemaal niks te kunnen beluisteren. 

FM-frequenties zijn uiteraard een schaars goed, maar was er dan geen extra mogelijkheid via het bejubelde DAB+? Hoog geprezen omdat er zoveel nieuwe kanalen op te ontdekken zouden zijn? Dat laatste klopt, maar enkel cijfermatig, want wat het productaanbod betreft kan de luisteraar vooral kiezen tussen non stopmuziek, programma’s zonder presentatoren en een aaneenschakeling van muziekjes die we op de reguliere FM-zenders al horen, maar dan zonder woorden…

Het muziekplatform van Yesterdayland biedt doordeweeks een horizontale programmatie, met ‘persoonlijke begeleiding’ en speciale programma’s tijdens het weekend, met commentaar en info. Een aardig project voor een doelgroep (35+) die anders nauwelijks tot helemaal niet bediend wordt. Kortom, zo’n project zou zonder de minste twijfel een aardige locomotief kunnen zijn voor DAB+. Even horen dus waarom ze in de digitale ether afwezig zijn. …

Jo Langela (persverantwoordelijke Yesterdayland): De plaatsen op DAB+ worden door Norkring toegekend. Los van het feit dat de maandelijkse kost voor een radio-organisatie best pittig is, kregen we een maand geleden te horen dat er voorlopig geen extra plaatsen meer zijn. Dat is erg jammer en zodoende moeten wij onze exploitatie focussen op online.

Maar goed nieuws, tegen uiterlijk de tweede week van juli is onze eigen radio app klaar zodat je waar dan ook via je tablet of smartphone, in zeer goeie alsook optimale omstandigheden kan luisteren. Bovendien zal je via de app ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Yesterdayland. Twee vliegen in één klap heet dat bedrijfseconomisch. Muziek en info beluisteren op je tablet of smartphone en het laatste nieuws ontvangen… dat kan weldra via de YDL RADIO APP.” (TB)

° Luister hier naar Yesterdayland Radio


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Norkring

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het populaire retrofestival Yesterdayland, dit jaar aan z’n derde editie toe in Bobbejaanland, is vandaag
De Noors-Vlaamse zenderoperator Norkring heeft blijkbaar zijn excuustruus in stelling gebracht om het kanaal 10
Het is sinds deze week opnieuw stil in Vlaanderen op het omstreden kanaal 10 in
Er zijn nog twee kandidaten in de running voor de overname van het zenderpark van
De private DAB+ operator Norkring herschikt per 1 augustus de capaciteit van zijn Vlaamse commerciële
Bij RadioVisie hebben we heel wat lezers die zich (ook) interesseren voor de technische aspecten
Klacht Broadcast Partners gegrond, Norkring moet zich regulariseren Niet naleven van voorwaarden Het blijft onrustig
Het heeft zijn tijd geduurd, maar maandag 3 juni kon zenderoperator Norkring nu ook zijn

8
Reageer op dit artikel

avatar
4 Aantal reacties
4 Antwoorden op reacties
1 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
5 Personen die reageerden
PVMHaveveGino EsterRudy De SaedeleirAdriaan Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
PVM
Gast
PVM

Intussen is de app er al. Nu nog gemakkelijker om te luisteren via tablet of smartphone

Gino Ester
Gast
Gino Ester

Dab+ ; enkel voor de elite. Het is overduidelijk dat er geen plaats mag ingenomen worden door een station dat niet tot de grote leidinggevende clubjes behoord.

Rudy De Saedeleir
Beheerder

In dit geval had Yesterdayland het eventueel beter op een akkoordje kunnen gooien met VBRO om hun signaal door te geven via Evergreen op DAB+, aangezien het toch maar om een tijdelijk project gaat. Dat zou tegelijk een goede stunt geweest zijn om nadien Evergreen zelf beter op de kaart te zetten. Want op zichzelf kunnen ze het daar in Brugge duidelijk niet. Dan hoefde YL ook niet rechtstreeks met Norkring te handelen en konden ze allerlei opstartkosten voor DAB+ vermijden. Bovendien heeft de mux 11A momenteel nog steeds een beter bereik dan 5A/5D.

PVM
Gast
PVM

ik geef je gelijk, dit zou voor Evergreen en voor Yesterdayland een goede zet zijn. En willen ze nadien toch nog langer blijven op DAB+ zou dit zeker voor Evergreen goed zijn en moeten ze zelf geen eigen nonstop meer verzorgen waar bijna niemand naar luistert.

PVM
Gast
PVM

En ik heb het via facebook gevraagd aan Yesterdayland, hier hun antwoord: Goeiemorgen Paul! Je gelooft het of je gelooft het niet… maar ook dat heeft ons radioteam gedaan, zelfs enkele maanden geleden reeds. We kunnen alleen maar stellen dat we op eigen kracht en met de nodige creativiteit tot bij onze luisteraars moeten zien te geraken. En dat lukt ons want elke dag krijgen we tientallen reacties per email en op onze sociale media. Dank ook voor deze van jou Paul! Fijne zondag!

Hugo Van Vlaenderen
Lid

Dit is de mentaliteit van de struisvogel. Een gevolg van het probleem opzoeken lost het probleem niet op, het zou enkel het gevolg van het probleem kunnen oplossen, en dat moet dan nog een vrije keuze van beide partijen blijven. Ik vind trouwens dat Evergreen helemaal geen band heeft met Yesterdayland, dat zijn eerder twee uitersten. Wat trouwens met een tweede soort van Yesterdayland-radio? Een Schlagerfestival-radio bv? Met wie moet die dan gaan praten? We kunnen naast de pot blijven pissen, maar dan zal de poetsvrouw boos blijven.

Adriaan
Gast
Adriaan

Zijn de plaatsen van de Mux 5A/D nu al vol? Of zijn de resterende plaatsen allemaal gereserveerd voor VTM?

Rudy De Saedeleir
Beheerder

Dat laatste is alvast het gerucht, maar officieel is dat alsnog een goed bewaard geheim.

Meer in Actueel
Blad 190: MNM, TOPradio en RTBF (audio)

Luistercijfers Wallonië: muziekradio’s overschaduwen generalisten

Derde erkenningsronde: 18 kandidaten voor 8 frequentiepakketten

Nieuwe eigenaar voor WABC (audio)

Blad 189: NRJ, Steve England en de toekomst (video’s)

Radionomy blijft (alvast) tot 2020 gratis

Sluiten