RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 244: NRJ, Radio 1, YDL en FM Goud (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Het voordeel van een internationale radionaam te hebben: NRJ stuurt je naar Taylor Swift in Parijs
  • Het nieuwe radioseizoen wenkt ook bij Radio 1: alle nieuwtjes op een rij
  • FM Goud heeft een nieuw jinglepakket met Dieter Troubleyn
  • Sister Sledge staat op Yesterdayland en dat blijft een familiegebeuren

Naar Taylor Swift in Parijs

Ochtendduo Kim Muylaert en Michael Joossens maakten deze ochtend bekend dat radiogroep NRJ er in is geslaagd om Taylor Swift te strikken voor een exclusieve showcase op 9 september in L’Olympia in Parijs. De Amerikaanse superster is nu al één van de best verkopende artiesten uit de popgeschiedenis en ze is nog geen dertig jaar. Toen Swift eind april haar single ‘Me!’ dropte, werd die de eerste dag al meer dan 62 miljoen keer bekeken op Youtube. Omdat NRJ op 3 september z’n eerste verjaardag viert, stuurt de Vlaamse radiozender maar twee duo’s naar Parijs om Taylor Swift in real life te gaan beleven. Zij zal er haar nieuwste en zevende album ‘Lover’ voorstellen. Dat album wordt vandaag gereleased. Tickets zijn enkel online en on air te winnen.

Beetje oud, beetje nieuw, beetje anders bij 1

Op maandag 2 september start het eerste publieke radionet het najaar met een nieuwe programmering. Met enkele opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de luisteraars ook rekenen op de vele vertrouwde vaste waarden. Al vinden we ze af en toe terug op een totaal nieuwe plek in het programmaraster. Meest in het oog springend is de vervanging van ‘Debecker’ door (Vincent) ‘Byloo’ (foto bovenaan). Iedere doordeweekse ochtend (09:00-10:00 uur). Karolien Debecker zelf is op dins-, woens- en donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur. Het complete overzicht, mét foto’s van de presentatoren, hebben we in een hele keurige pdf-file gegoten. Eentje van liefst zes pagina’s. Uitprinten en op een plek leggen waar u deze programmagids makkelijk kan terugvinden, is aan te raden! (TB)

Radiocijfers, maar dit keer geen luistercijfers…

FM Goud heeft er een bijzonder succesvol verjaardagsweekend (17 & 18 augustus) opzitten. Bijna tienduizend mensen namen deel aan de vele wedstrijden op Facebook, waar de Noord Limburgse radiomakers nu een viraal opgebouwde community hebben van nagenoeg vijftienduizend fans. Stilzitten na het intensief vieren van hun vijftiende verjaardag, staat nog niet op de agenda. Op 1 september aanstaande start immers ook bij hen het nieuwe radiojaar. Daarbij werd ook de vormgeving onder handen genomen met een nieuw jinglepakket. De nieuwe huisstem is Dieter Troubleyn. (IK)

Bijna stonden de Stones in Bobbejaanland (we overdrijven)

Eind 70’s zijn producers Nile Rodgers en Bernard Edwards bijzonder hot! Ze krijgen zelfs een aanbod van The Rolling Stones om hun nieuwe album te produceren maar ze leggen het aanbod naast zich neer en kiezen voor Sister Sledge. En dat terwijl de zusters net dan willen stoppen! Maar omdat het duo The Stones hebben laten zitten krijgen de meisjes een enorme boost. Ze nemen het album ‘We are family’ op. Uit dit classic album komen drie legendarische hits, die allemaal op de setlist staan van Yesterdayland. ‘We are family’, ‘Lost in music’ en ‘He’s the greatest dancer’. Het kwartet uit Philadelphia: Debbie, Joni, Kim en Kathy Sledge begon in ’72. Kathy verliet de band eind jaren ’80. Joni stierf in 2017. Debbie en Kim toerden (meer dan ooit), met de legendarische muziek van Sister Sledge en krijgen tijdens Yesterdayland op het podium versterking van ‘Family members’. (SH)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 243: Babyboomers, YDL, Joris en StuBru (video)

Mogen Vlaamse babyboomers jaloers zijn op hun Nederlandse leeftijdsgenoten? Alles voor het radiovak: niet-ochtendmens, wil Lees verder

Blad 242: Rob, VBRO, Lambada, oortjes (audio & video)

Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde Gat in de markt voor Lees verder

Blad 241: VRT, F1, King of Pop, Peter K. (video)

Publieke omroep en lokale radio: twee maten en nog meer gewichten? Wallonië ziet geen graten Lees verder

Blad 240: Foto’s, documentaires, film en Corrie (video)

Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons) Het blijft Lees verder

Blad 239: Piraat, avondmarkt, museum, kolonel (video)

Radiopiraat die gebruik maakt van 'afstandsbediening', opgepakt Een avondmarkt biedt vele opties, ook voor lokale Lees verder

Blad 238: Logo’s, zetels, jingles en zon (video)

Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het Lees verder

Blad 237: Paal, help, music en clown (audio & video)

Qmusic dj krijgt cadeau en staat nogal letterlijk voor paal Iemand met een grote tuin? Lees verder

Blad 236: 6 berichten en 1 amoureus slot (audio & video)

In Antwerpen tellen ze tot 100 en 40 jaar geleden trokken ze met bijna 100 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx