RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 24 augustus… 1974 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Peter van Dam zit zonder Engels hitlijsten-overzicht

Nog slechts één weekje tolereert de Nederlandse overheid de medewerking van haar landgenoten aan radiostations die vanaf zendschepen opereren. Op 1 september 1974 is het onherroepelijk voorbij. In België was het zogenaamde ‘Verdrag van Straatsburg’, dat dit soort medewerking verbiedt, al in 1962 van kracht geworden. Vandaar dat Radio Mi Amigo gebruik maakte van de tolerantie van de Nederlandse buren. Hun hele operationele structuur was er gehuisvest. Maar daar zou dus snel een einde aan komen.

Het is onduidelijk of dit nakende verbod iets te maken had met het zaterdagse programma van Peter van Dam dat ingepland was voor 24 augustus. Feit is dat het geen gewone uitzending werd. Radio Mi Amigo, dat van ’s morgens zes tot ’s avonds zeven uur in de lucht was, sloot de zaterdag steevast af met een overzicht van de Engelse Top 30, in een presentatie van Peter. Helaas door onbekende omstandigheden beschikte hij die dag niet over de noodzakelijke gegevens. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx