RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Zwitserland: Verkoop publieke radiozender gaat niet door

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De verkoop van het digitale publieke Swiss Pop gaat niet door in Zwitserland. Koper BNJ Suisse SA heeft zich teruggetrokken vanwege de slechte advertentiemarkt door corona. SRG blijft het station nu zelf exploiteren en stopt de verkoopplannen. Het station heeft een landelijk marktaandeel van 3,6%.

De SRG is de overkoepelende organisatie waarin de vijf publieke omroepen zijn ondergebracht. Zwitserland is meertalig en daarom heeft elk taalgebied zijn eigen publieke omroep. Naast Swiss Pop exploiteert de SRG ook Swiss Jazz en Swiss Classic. De drie radiostations zenden enkel muziek uit en zijn in heel het land op DAB+ te ontvangen. Daarnaast zijn ze ook te beluisteren via de kabel, internet en satelliet. 

Verkoop door nieuwe concessie

De verkoop van Swiss Pop werd mogelijk door een nieuwe concessie die in januari 2019 inging. In maart 2020 werd bekend dat BNJ Suisse SA het station wilde overnemen. BNJ is eigenaar van de Franstalige lokale stations Radio RJB, Radio RTN, Radio RFJ en Radio GRRIF. Door de overname zou Swiss Pop ook tot vier minuten reclame per uur mogen uitzenden. Nu is het station nog reclamevrij.

Begin dit jaar werd bekend dat de privatisering van Swiss Pop vertraagd was door corona. Het was de bedoeling dat de zender al in september vorig jaar aan de nieuwe eigenaar werd overgedragen. Dat gaat dus niet door en daarom gaat SRG nu zelf verder met de exploitatie, waardoor het station vrij blijft van reclame. Daarnaast is de SRG voorlopig niet van plan om het station te verkopen. (BVP – radio.nl)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx