RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Zwitserland: publieke zender wordt commercieel

Het publieke digitale en Duitstalige Swiss Pop in… Zwitserland wordt verkocht en gaat verder door het leven als commercieel radiostation. De nieuwe eigenaar is BNJ Suisse SA, een groep die onder andere lokale commerciële zenders in Romandië in handen heeft.

Swiss Pop is momenteel, samen met Swiss Jazz en Swiss Classic eigendom van de SRG, waarin de vijf publieke Zwitserse omroepen zijn ondergebracht. Het land is meertalig en daarom heeft elk taalgebied zijn eigen publieke omroep, net zoals in België. De drie radiostations zenden alleen muziek uit en zijn in heel Zwitserland op DAB+ te ontvangen. Daarnaast kan er eveneens worden geluisterd via kabel, internet en satelliet. 

Swiss Pop heeft een landelijk marktaandeel van 3,6%. De verkoop werd mogelijk door een nieuwe concessie die in januari 2019 inging. Maar al in maart 2018 gaf de SRG aan open te staan voor een verkoop van de drie digitale stations als een potentiële koper zich zou melden. Vanaf komende zomer gaat BNJ Suisse SA het station exploiteren. 

Momenteel is BNJ al eigenaar van de Zwitserse Franstalige lokale stations Radio RJB, Radio RTN, Radio RFJ en Radio GRRIF. Doordat Swiss Pop commercieel wordt, gaan er enkele dingen veranderen. Zo mag het station in de toekomst vier minuten reclame per uur gaan uitzenden, terwijl het nu nog reclamevrij is. Het format blijft onveranderd: pop en rock met een minimum aandeel van 50% Zwitserse artiesten. De DAB+-ontvangst blijft in heel het land gegarandeerd. (Radio.nl)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx