RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Zwitserland kiest voor lange radiocampagne (video)

De Zwitserse overheid lanceert in 2019 een nieuwe reclamecampagne om DAB+ extra te promoten, daarbij wordt niet op een nationale Frank gekeken. Er is immers een budget uitgetrokken van liefst 4,5 miljoen euro). Er is dan ook een duurtijd mee gemoeid van vier jaar. 

De luisteraars zouden op die manier begeleid moeten worden tijdens de overgang van analoge radio naar digitale ontvangst. Al in 2020 wil het land immers beginnen met het definitieve uitzetten van het FM-netwerk. Verwacht wordt dat over minder dan twee jaar de digitale distributie van radiosignalen er het belangrijkst zal zijn. Vier jaar later moet de overgang afgerond zijn. Momenteel luistert reeds zo’n zestig procent van de bevolking digitaal, daarbij gaat het om de gecombineerde cijfers van DAB+ en internet.

Om die resterende veertig procent ook over de streep te trekken lanceert overheidsinstantie BAKOM nu een vier jaar durende campagne. Die staat evenwel nog niet definitief op punt en verkeert in de fase waarbij reclameregies zich kunnen inschrijven. Om de slaagkansen te vergoten wordt de radiosector zelf ook betrokken. Zij moeten immers de informatiespotjes gaan uitzenden vanaf volgend jaar.

Momenteel loopt er al een campagne die ‘Radio zieht um’ werd gedoopt. Kostprijs ruim drie miljoen euro.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx