RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Zwitserland: coronahulp voor commerciële radio

Zwitserse commerciële radio- en televisiestations kunnen rekenen op een financiële injectie van de overheid om de coronacrisis te overleven. In totaal trekt de overheid er bijna 54 miljoen euro uit om deze media ter hulp te schieten. Ruim 28 miljoen euro daarvan is bestemd voor radio en televisie. 

Net als in vele andere landen hebben ook Zwitserse radio- en televisiestations hun reclame-inkomsten ineen zien storten als gevolg van de corona-crisis. Om te voorkomen dat omroepen failliet gaan, krijgen ze nu noodhulp van de overheid. Lokale commerciële radiostations met een FM-vergunning kunnen rekenen op 457.000 euro. Voor niet commerciële lokale radiostations gaat het om een bedrag van ruim 136.000 euro. Lokale commerciële tv-omroepen, met meer dan 938.000 euro aan operationele kosten per jaar, krijgen eenmalig bijna 846.000 euro.

De coronahulp komt bovenop de subsidie die diverse commerciële radio- en tv-stations elk jaar al krijgen. Dit omdat ze in de dunnere bevolkte gebieden vaak niet rendabel te exploiteren zijn en de overheid pluriformiteit belangrijk vindt. Ook dag- en weekbladen krijgen eenmalig coronahulp. Gedurende zes maanden worden de kosten voor de bezorging via de Zwitserse post voor hen betaald. In België worden de kosten van de dagbladenbezorging via de post al langer door de overheid betaald. (BVP- radio.nl)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx