RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Zorgradio ‘De Goeie Ouwe Tijd’ live vanuit Turnhout

Op zondag 15 mei is het de ‘Dag van de zorg’, dé aanleiding voor Zorgradio ‘De Goeie Ouwe Tijd’ om een dag eerder live uit te zenden (14:00-17:00 uur) vanuit ’t Kaffee van WZC De Wending in Turnhout (Zorggroep Orion). Met de muziek van vroeger en interviews met als thema’s ‘dag van de zorg’, ‘beleefwandeling’, ‘mantelzorg’ en ‘vrijwilligerswerk’. Gesprekken met personeel, bewoners en bezoekers.

Zorgradio ‘De Goeie Ouwe Tijd’ zag vorig jaar in maart het licht toen Gerd Vranckx als begeleider ‘leven en wonen/animator’ in een woonzorgcentrum werkte en al vlug merkte dat er geen aangepast muzikaal aanbod was voor de bewoners.

Ondertussen hebben al zo’n dertig wzc’s gekozen voor de muziek van dit project. Via een centraal systeem of infokanaal wordt het signaal naar de kamers van de bewoners gestuurd of wordt de muziek opgezet als achtergrond tijdens activiteiten of in de cafetaria.

Muziek brengt heel wat emoties teweeg. Het kan blij maken, ontroeren, energie geven. De slogan is ‘Alle sterren van vroeger hoor je hier’. Met de grootste hits uit de jaren 40, 50, 60 en 70 worden elk uur een pak herinneringen opgehaald. Zorgradio ‘De Goeie Ouwe Tijd’ is er niet alleen voor bewoners van wzc’s , maar voor iedereen die houdt van muziek uit deze periodes.

Een greep uit de programma’s:

  • De favoriete plaatjes van luisteraars krijgen drie uur zendtijd per dag. Telkens tussen 09:00 en 10:00 uur, 15:00 en 16:00 uur en 21:00 en 22:00 uur. Door de vele reacties is er inmiddels een lijst samengesteld met ruim duizend plaatjes.
  • Plaatjes en weetjes. Wat gebeurde er vandaag in het verleden? Gerd Van Lede vertelt het dagelijks tussen 10:00 en 12:00 uur.
  • De tijd van toen. Van maandag tot en met vrijdag, tussen 14:00 en 15:00 uur neemt Erik Anthonissen de luisteraars mee naar een bepaald jaar, met de muziek en de gebeurtenissen van dat jaar.
  • De volledige programmering is terug te vinden op De Goeie Ouwe Tijd.be.

De speciallekes

Regelmatig zijn er speciale uitzendingen. Zo werd 2020 ingezet met de ‘1000 favoriete plaatjes van onze luisteraars’. Op 14 mei van 10:00 tot 17:00 uur, en in aanloop naar de finale van het Eurovisiesongfestival, wordt de ‘Top 100 van het Eurovisiesongfestival’, gekozen door onze luisteraars, uitgezonden.

‘De Goeie Ouwe Tijd’ is niet alleen online radio. Het team verzorgt ook animatie in woonzorgcentra met activiteiten zoals ‘De tijd van toen’, ‘Vragen staat vrij’, ‘Reis rond de wereld’, … Ook live radio uitzendingen kunnen worden ingepland.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx