RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Zomerhit 2022: Margriet pakt ‘m

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Lekker blijven hangen’ is door de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio 2 verkozen tot dé hit van de zomer van 2022. Een ontroerde Margriet Hermans kreeg de Zomerhit-trofee uit handen van Peter Van de Veire, tijdens de liveshow op Eén, Radio2 en VRT NU.

In 2014 won 2 Fabiola de Zomerhit met ‘She’s After My Piano’. Dit jaar maakte Margriet Hermans een cover van Patje en Loredana hun nummer en dat kan het publiek duidelijk appreciëren. Haar ‘Lekker blijven hangen’ is populair bij jong en oud, al een hele zomer lang.

Het werd vanavond in Blankenberge luid meegezongen en sympathieke Margriet wist het meeste stemmen te verzamelen. Daarmee wint ze Zomerhit 2022. Zo schrijft ze geschiedenis, want het is de eerste keer dat twee verschillende versies van een nummer allebei een Zomerhit winnen.

35 jaar geleden won Margriet Hermans al eens een prijs tijdens Zomerhit. In 1987 mocht ze voor ‘Een vriend’ de trofee voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst nemen. Een paar jaar later, van 1991 tot en met 1994, was ze de presentatrice van Zomerhit. En in 2022 kroont het publiek Margriet als grote winnares van Zomerhit.

Margriet Hermans: “Ik ben zeer ontroerd en ontzettend dankbaar. Dank u wel Vlaanderen, jullie zijn fantastisch!”

Foto’s hieronder van Pieter Van Banden die technisch even backstage dook.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
21 augustus 2022 - 23:00 23:00

Ze is een terechte winnares! Het was een nummer die tussen de andere genomineerden het meeste aansprak bij de luisteraars. Proficiat Margriet!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx