RadioVisie

 • .
  .
Heynen

Zomerhit 2022: de tien finalisten

Radio 2 opende zondagmiddag de stemming voor de finale van Zomerhit. In de loop van de namiddag belde Radio 2-presentatrice Caren Meyen met de tien gelukkigen die van het publiek een plaats bij de laatste tien kregen.

Twintig genomineerden begonnen begin juli aan het Zomerhit-avontuur. De onlinestemming om de tien finalisten te bepalen is afgelopen. Tot vanmiddag 12 uur kon je stemmen voor jouw favoriet. Ondertussen zijn de stemmen geteld. Dit zijn de tien finalisten, in de volgorde waarin ze optreden in de show.

 1. Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
 2. Jaap Reesema & Lea Rue – Code rood
 3. Niels Destadsbader – Ik neem er één
 4. The Starlings – Gold
 5. Maksim – Zonder mij
 6. Pommelien Thijs – Ongewoon
 7. Cleymans & Van Geel – Olivia
 8. Metejoor & Snelle – Kijk ons nou
 9. Berre – Say my name
 10. Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

De finale is komende zaterdag 20 augustus om 20.50 uur live te horen en te zien via Eén, Radio 2 en VRT NU. Naast de tien finalisten is ook Stan Van Samang van de partij met zijn Zomerhit uit 2015, Een ster. Vanaf 13 uur neemt Radio 2 je mee backstage en ook via de sociale media van Eén en Radio 2 kun je alles volgen.

Het publiek – en alleen het publiek – bepaalt de winnaar. De tellers van de onlinestemming werden opnieuw op 0 gezet. Stemmen op je favoriet kan per sms naar het nummer 6000, met als boodschap het nummer van de artiest hierboven. Je kunt in totaal twee keer stemmen, tot de lijnen sluiten op het einde van de livefinale. Een sms kost 0,50 euro. Op het einde van de liveshow worden de stemmen geteld en kennen we de winnaar.

De studio van Radio 2 staat nog de hele week in Blankenberge. Daar kun je dagelijks een kijkje nemen tussen 10 en 20 uur. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten én het live te zingen.

Ook de finale kun je live meemaken. De show is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom aan de jachthaven, op de kruising van de Havenstraat met de Franchommelaan. Wie Blankenberge een beetje kent: dat is in de buurt van de paravang, het sierlijke bouwwerk uit de belle-époqueperiode dat dient als windscherm.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
14 augustus 2022 - 23:46 23:46

De VRT heeft, na zovele jaren vroeger, ingezien dat er nood is aan een zender met Vlaams en Belgisch talent. Radio 2 doet zijn best, maar het kan nog beter met Bene Bene. Men zou dit digitaal DAB+ kanaal een andere naam moeten geven, en een vast programmaschema maken met tijdens de dag gesproken programma’s,eventueel een verzoekprogramma voor alleen Vlaamse muziek… Men kan er iets moois van maken… als men wil!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx