RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Zoe wint zieltjes terug voor BBC Radio 2

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

BBC Radio 2 wint met met Zoe Ball opnieuw de ochtend en ziet het marktaandeel stijgen. Dit blijkt uit de luistercijfers over het vierde kwartaal van 2019 die RAJAR bekend maakte. Het ergste leed lijkt geleden. In het afsluitende kwartaal kon Ball 330.000 luisteraars terugwinnen, waardoor het weekbereik opnieuw steeg tot 8,23 miljoen. Het algemene marktaandeel van het tweede publiek net, volgde met een plus van 1.1% en kwam uit bij 17.0%.

In het voorbije jaar kreeg BBC Radio 2 het zwaar te verduren. In januari 2019 was immers de erg populaire ochtenddeejay Chris Evans vertrokken naar Virgin Radio. Ook middagdeejay Simon Mayo had de publieke omroep verlaten. Zoe Ball (foto) en Sara Cox werden hun opvolgers. De vroegste luisteraars haakten in eerste instantie massaal af. De ochtendshow verloor in het tweede kwartaal niet minder dan 800.000 luisteraars. In het derde kwartaal nog eens 370.000. Dat resulteerde in het laagste marktaandeel in ruim tien jaar.

BBC Radio 1 verloor opnieuw terrein. Voor een deel omdat de kerndoelgroep 15-24 jaar minder lang naar de radio luistert de afgelopen jaren. Greg James, die de ochtendshow van maandag tot en met donderdag presenteert, zag het aantal luisteraars van 5,05 naar 4,81 miljoen afslanken. Voor Virgin Radio zag Chris Evans het weekbereik tijdens zijn ochtendshow licht toenemen tot 1,19 miljoen. De positieve impact van de eerste maanden, na zijn transfer, lijkt voorbij.

Heart blijft met 5.2% marktaandeel het grootste commerciële radionetwerk, gevolgd door Smooth Radio met 3.4%. Daarna volgen Capital (3.3%), Kiss (2.9) en Magic (2.5%). Heart lokt met Jamie Theakston en Amanda Holden de meeste luisteraars naar een commerciële ochtendshow. Wekelijks stemmen er 4,29 miljoen luisteraars af op het duo. Weliswaar een daling van 270.000 in vergelijking met het derde kwartaal van 2019. Voornamelijk buiten Londen haken de luisteraars af. ‘Capital Breakfast’ met Roman Kemp, Vick Hope en Sonny Jay Muharrem is nu goed voor 3,36 miljoen luisteraars per week. Een daling van 300.000.

En ondertussen in de hoofdstad

BBC Radio 4 en 2 blijven de ranking aanvoeren in Londen met marktaandelen hoger dan 11%. Op ruime afstand volgt talkradio LBC met 6.2%. Magic, met een popformat, mag zich met 4.4% marktaandeel de populairste commerciële muziekzender van de Britse hoofdstad noemen. Jongerenzender Kiss deed het prima en stak de concurrentie weer voorbij, als nam het aantal luisteraars van Capital, ook toe. Absolute radio deed eveneens goede zaken.

Heart, eveneens met een popformaat, verloor in een half jaar 1.0% marktaandeel. In dezelfde hoek waar de klappen vielen, bevonden zich ook LBC News en Capital, terwijl de christelijke zender Premier het marktaandeel compleet zag verschrompelen.

De ochtendshow van Capital werd door een extra 242.000 luisteraars beluisterd. Wekelijks stemmen nu 950.000 luisteraars af op ‘Capital Breakfast’ (foto) met Roman, Vick en Sonny. Ook rivaal Kiss zag het bereik in de in hetzelfde tijdslot stijgen. Tom Green en Daisy Maskell lokken nu wekelijks 795.000 luisteraars, een toename van 268.000.

In tegenstelling tot het algemene marktaandeel was er bij Heart wel een lichte stijging in de ochtend te zien. Heart Breakfast trekt nu 700.000 luisteraars per week. Ronan Keating en Harriet Scott, aan het werk voor Magic, verloren terrein en moesten zich tevreden stellen met  616.000 luisteraars. Ook Nick Ferrari moet het bij LBC met minder luisteraars doe, al blijven er wekelijks nog 765.000 op hem afstemmen. (BVP- radio.nl)

° Het complete overzicht staat hier.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Minder lokale middagshows in Schotland

Na het noorden van Engeland zette Bauer Media nu ook het mes in haar lokale Lees verder

UK: Talksport mag zeven AM-zenders uitzetten (audio)

Het Britse Talksport mag beginnen met het afschakelen van haar middengolfzenders. De commerciële omroep heeft Lees verder

BBC zet nogmaals lokale AM-zenders uit

Eén van de landen waar de ‘ouwe trouwe’ middengolfband minder snel dan elders werd en Lees verder

UK: Absolute Radio viert tiende verjaardag (audio)

Met de omschakeling naar Absolute Radio op 29 september 2008 om 07:45 uur, viel het Lees verder

UK: Heart Extra reeds in eindejaarstemming (audio)

Heart Extra reeds in eindejaarstemming Terwijl de Britse verkiezingen van 12 december aanstaande alle aandacht Lees verder

BBC Radio 1 een week met het betere radiotalent (audio)

De Britse openbare radio-omroep is op zoek naar nieuw talent. Niks ongewoon dus, dat doet Lees verder

UK: De ‘Mixdoctor’ is niet meer (audio)

Het Engelse zaterdagavondleven en de radiowereld zijn in rouw. De beroemde DJ en producer Les Lees verder

UK: Sister Bliss bij Scala Radio

Ondanks de licht teleurstellende lancering in maart jongstleden blijft Scala Radio stap voor stap groeien. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx