fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Zoë Ball voor het eerst bij BBC Radio 2 (video)

In de voetsporen treden van iconische presentatoren zoals Sir Terry Wogan en Chris Evans is een kolossale uitdaging. Dat de programmaleiding van de Britse marktleider BBC Radio 2, na de nodige evaluaties voor Zoë Ball koos, is geen slechte keuze. Gisteren, maandag 14 januari was het zover; voor het eerst mocht een vrouw de ochtend starten.

Haar krachtige stem inclusief de regelmatige optredens voor de pas verstreken televisieserie van het zeer populaire ‘Strictly Come Dancing’, verhoogden haar naambekendheid zodat de doorstroming naar de ochtend niet helemaal een schot in het duister was.

Slimme voorbereiding
 
Tijdens de voorbije weken deed BBC Radio 2 er alles aan om de vernieuwde ochtend continu te promoten. Verschillende trailers en een uitgebreide doorlichting van haar muzikale voorkeur tijdens de ‘Tracks of My Years’ bij collega Ken Bruce zorgden voor de ultieme aanloop naar 14 januari. Een niet toevallig gekozen datum vermits men de concurrentie met de ‘Breakfast Show’ van Chris Evans, die exact een week later bij Virgin Radio uit de startblokken komt, wou vermijden. Dat de voormalige echtgenote van Fat Boy Slim Barbra Streisand, Stevie Wonder, Carly Simon en Michaël Mc Donald enorm waardeerde, klonk als muziek in de oren. Tijd dus voor de lang verwachte vuurdoop en die was meer dan degelijk.

Zoë Ball (links) die in de voetsporen treedt van Chris Evans (rechts). Fotocredits: BBC

Aretha and me
 
Half zeven Engelse tijd: ‘Respect’ van Aretha Franklin opende een nieuwe bladzijde in de rijk gevulde geschiedenis van de BBC want voor de eerste keer mocht een vrouw het ontbijt bij de werkende radioconsumenten brengen. De opening verdiende dadelijk een plaats in het archief: ‘I’m absolutely thrilled to be following in the giant footsteps of Chris Evans as the host of the Radio 2 Breakfast Show. To be the first woman to present this very special show is both an honour and privilege.” Mooie bescheidenheid met tussendoor de voorstelling van de gloednieuwe jingles van het bedrijf Wise Buddah. Het werd meteen duidelijk dat Marc Goodier en de zijnen hun huiswerk prima hadden gedaan. Trendy en vooral een garantie op luisterplezier.

De sidekicks
 
Richie Anderson als verkeersjournalist, Mike Williams met de nodige aandacht voor de sportactualiteit en Tina Daheley met het nieuws klonken meteen alsof ze reeds jaren vertrouwd waren met de gang van zaken in de vroege ochtend van BBC Radio 2. Allen meegezogen door de spontaniteit van Zoë. En om de roddelbladen van antwoord te dienen werd de nieuwe presentatrice van de ‘Drive Time’, Sarah Cox geïnterviewd. Van enige jaloezie of na-ijver was, ondanks alle heisa in de pers niets merkbaar. Zelfs tijdens de dagelijkse ‘Pause For Thought’ weerklonk een hartverwarmend welkom aan de nieuwkomers. Opvallend: ondanks de vaak speelse en humoristische interventies overheerste de muziek. Een enorm contrast met Chris Evans, die volop voor de interactiviteit met de luisteraars koos.
 
Conclusie

De geslaagde en ietwat voorzichtige start van de bijgeschaafde ontbijtradio was een meer dan  leuke kennismaking met een sprankelend enthousiasme dat naadloos op de werkwijze van het vorige team aansloot. De verwachting is dan ook dat door het toevoegen van verschillende rubrieken zoals ‘The news at 10’ en de ‘Top 3 van een luisteraar’ de klantenbinding probleemloos zal verlopen. Of de nieuwe aanpak in de smaak valt, moet binnenkort duidelijk worden na de publicatie van de luistercijfers. (FvM)


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het Avondblad van 28 februari (audio)

M fm voor de klas Tijdens het project ‘ROP’, Reporter Op Pad, ging beroepsreporter, Guy Lees verder

Norkring lanceert DAB+ mux 5A/5D

Tomorrowland had het vorige week al min of meer verklapt en sinds 13 uur lijkt Lees verder

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (5)

Cijfers uit Duitsland, een flink hoofdstuk Polen plus heel veel smalltalk RadioVisie brengt u wekelijks Lees verder

Dick is (nog steeds) radio-actief – 24 (video)

 Commerciële TV in Nederland In oktober 1953 ging de Nederlandse publieke televisie van start. Zonder Lees verder

Muziekquotum op komst in Italië?

In Vlaanderen kennen we het fenomeen maar al te goed… Met de regelmaat van de Lees verder

Het Avondblad van 27 februari (video)

Komt Apple Music naar de Google Home? Goed nieuws voor zij die een smart speaker Lees verder

Radio is betrouwbaarste nieuwsmedium

Ruim acht op de tien Vlamingen volgde in 2018 minstens één keer per week het Lees verder

Retro ‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden

Zaterdag aanstaande 2 maart, is via foutemuziekradio.nl de ‘Mi Amigo Top 50’ van 18 maart Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in deejays, groot-brittannië
Het Avondblad van 14 januari (video)

Het Middagblad van 13 januari (audio)

JLB gaat (soms) naar zee – 32 (audio)

Jan de Hoop stopte show wegens ‘noodsituatie’

Het Avondblad van 12 januari (video)

Het Avondblad van 10 januari (audio)

Sluiten