fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Zoë Ball voor het eerst bij BBC Radio 2 (video)

In de voetsporen treden van iconische presentatoren zoals Sir Terry Wogan en Chris Evans is een kolossale uitdaging. Dat de programmaleiding van de Britse marktleider BBC Radio 2, na de nodige evaluaties voor Zoë Ball koos, is geen slechte keuze. Gisteren, maandag 14 januari was het zover; voor het eerst mocht een vrouw de ochtend starten.

Haar krachtige stem inclusief de regelmatige optredens voor de pas verstreken televisieserie van het zeer populaire ‘Strictly Come Dancing’, verhoogden haar naambekendheid zodat de doorstroming naar de ochtend niet helemaal een schot in het duister was.

Slimme voorbereiding
 
Tijdens de voorbije weken deed BBC Radio 2 er alles aan om de vernieuwde ochtend continu te promoten. Verschillende trailers en een uitgebreide doorlichting van haar muzikale voorkeur tijdens de ‘Tracks of My Years’ bij collega Ken Bruce zorgden voor de ultieme aanloop naar 14 januari. Een niet toevallig gekozen datum vermits men de concurrentie met de ‘Breakfast Show’ van Chris Evans, die exact een week later bij Virgin Radio uit de startblokken komt, wou vermijden. Dat de voormalige echtgenote van Fat Boy Slim Barbra Streisand, Stevie Wonder, Carly Simon en Michaël Mc Donald enorm waardeerde, klonk als muziek in de oren. Tijd dus voor de lang verwachte vuurdoop en die was meer dan degelijk.

Zoë Ball (links) die in de voetsporen treedt van Chris Evans (rechts). Fotocredits: BBC

Aretha and me
 
Half zeven Engelse tijd: ‘Respect’ van Aretha Franklin opende een nieuwe bladzijde in de rijk gevulde geschiedenis van de BBC want voor de eerste keer mocht een vrouw het ontbijt bij de werkende radioconsumenten brengen. De opening verdiende dadelijk een plaats in het archief: ‘I’m absolutely thrilled to be following in the giant footsteps of Chris Evans as the host of the Radio 2 Breakfast Show. To be the first woman to present this very special show is both an honour and privilege.” Mooie bescheidenheid met tussendoor de voorstelling van de gloednieuwe jingles van het bedrijf Wise Buddah. Het werd meteen duidelijk dat Marc Goodier en de zijnen hun huiswerk prima hadden gedaan. Trendy en vooral een garantie op luisterplezier.

De sidekicks
 
Richie Anderson als verkeersjournalist, Mike Williams met de nodige aandacht voor de sportactualiteit en Tina Daheley met het nieuws klonken meteen alsof ze reeds jaren vertrouwd waren met de gang van zaken in de vroege ochtend van BBC Radio 2. Allen meegezogen door de spontaniteit van Zoë. En om de roddelbladen van antwoord te dienen werd de nieuwe presentatrice van de ‘Drive Time’, Sarah Cox geïnterviewd. Van enige jaloezie of na-ijver was, ondanks alle heisa in de pers niets merkbaar. Zelfs tijdens de dagelijkse ‘Pause For Thought’ weerklonk een hartverwarmend welkom aan de nieuwkomers. Opvallend: ondanks de vaak speelse en humoristische interventies overheerste de muziek. Een enorm contrast met Chris Evans, die volop voor de interactiviteit met de luisteraars koos.
 
Conclusie

De geslaagde en ietwat voorzichtige start van de bijgeschaafde ontbijtradio was een meer dan  leuke kennismaking met een sprankelend enthousiasme dat naadloos op de werkwijze van het vorige team aansloot. De verwachting is dan ook dat door het toevoegen van verschillende rubrieken zoals ‘The news at 10’ en de ‘Top 3 van een luisteraar’ de klantenbinding probleemloos zal verlopen. Of de nieuwe aanpak in de smaak valt, moet binnenkort duidelijk worden na de publicatie van de luistercijfers. (FvM)


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2019: Afscheid van een radiolegende (video en audio)

‘Baby’ Bob Stewart werd net geen 80 jaar Een natuurtalent Precies een jaar geleden werden Lees verder

Old Lady alsnog ‘verdronken’ (audio)

Het enige overgebleven zendschip van Radio Caroline, dat na een muiterij van de bemanning tijdens Lees verder

3 maart 1974: Woelig dagje op de Noordzee (audio)

Precies 46 jaar geleden speelden zich op de Noordzee enkele merkwaardige gebeurtenissen af. Goed voor Lees verder

Mi Amigo 45 vanaf de mv Castor: foto’s en video

In de jachthaven van Blankenberge ligt op dit moment een “echt” zendschip voor anker. Vanaf Lees verder

‘De Wereldtop’ van Radio 1 op Pinkstermaandag

Pinkstermaandag 10 juni zendt Radio 1 van 09:00 tot 13:00 uur ‘De Wereldtop’ uit. Ilse Liebens presenteert Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 73 (video)

Vandaag de laatste aflevering van mijn terugblik op de Amerikaanse radio van de jaren 70 Lees verder

Italië: RMC Sport gestopt, RMC2 terug

Er is na ruim een jaar alweer een einde gekomen aan het radioproject RMC Sport Lees verder

Dit is Mi Amigo 40. Mijn naam is Ferry (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, groot-brittannië
Het Avondblad van 14 januari (video)

Het Middagblad van 13 januari (audio)

JLB gaat (soms) naar zee – 32 (audio)

Jan de Hoop stopte show wegens ‘noodsituatie’

Het Avondblad van 12 januari (video)

Het Avondblad van 10 januari (audio)

Sluiten