RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Zijn ze bij NRJ Vlaanderen nou helemaal knettergek geworden?!

Patrick Kicken: In Nederland lopen we anno 2021 nog maar te kloten

We hebben het al vaker gehad over wat nou de ideale lengte is van een radioshow. Of ‘shift’ zoals we het ook wel geïmporteerd hebben uit Amerika en Engeland. Toegegeven, we leven in rare tijden waardoor de inkomsten bij radiostations onder druk staan. Dus gaan zenders besparen op alles waar ze maar op besparen kunnen. Maar om je programmering dan zó uit te kleden dat één iemand overdag de kar moet trekken, nee, zo zuur hebben we de kersen nog niet gegeten.

Het gaat hier om de Vlaamse versie van hét hitconcept uit Frankrijk, NRJ. Bij NRJ Vlaanderen, te ontvangen op FM in een groot deel van België, zit één meiske, iedere dag, vanaf 10:00 uur ’s ochtends tot 16:00 uur ’s middags de hits weg te pompen, aldus de programmering. Louise Ailliet (foto bovenaan) is haar naam en als we haar foto op de website van NRJ bekijken dan ziet ze er nu nog wel fris en vrolijk uit, maar hoe is dat over een half jaar?

Het is maar bidden en hopen dat ze deze shift mag voicetracken en niet iedere dag verantwoordelijk is voor zes uur liveradio, zelf in de studio, want dan kunnen we haar echt binnenkort toevoegen aan het lijstje met opgebrande radiodeejays. Louise’s LinkedIn leert me trouwens dat ze een jaartje les heeft gehad bij Qmusic en ook stage heeft gelopen bij Joe, van dezelfde eigenaar.

Ze is naast radiodeejay op de eerste plaats voiceover, zo brengt ze ook de lottogetallen en is ze de stationvoice van NRJ België, althans, dat zegt haar Instagram. Ha! Zou dat dan de reden zijn van deze veel te lange shift. Is het station gewoon nonstop na de ochtendshow tot de middagshow en zetten ze de naam van de stationvoice maar gewoon in de programmering? Slim! Ik zit nu een half uurtje te luisteren en heb haar inderdaad nog niet gehoord.

Klinkt voor de rest wel lekker trouwens dit NRJ en eigenlijk kan ik ze geen ongelijk geven. Maak de ochtend- en middagshow toch gewoon supergoed en draai voor de rest van de dag gewoon de hits lekker weg, met top processing en heerlijke vormgeving. Hier en daar kort een luisteraar in de uitzending of een blokje leukigheid. 

In Nederland lopen we anno 2021 nog maar te kloten met programmeringen met blokken van twee uur (!), met een eigen programmanaam (gaap), eigen vormgeving, eigen itempjes, druk gedoe, naamjingles, kortom: één grote lappendeken aan onsamenhangende radioshowtjes. Zie wat het doet bij 538, 3FM en Veronica. Dat het bij NPO Radio 2 wél werkt is eerder de uitzondering.

En die ellenlange crosstalks, met nieuwslezers, sidekicks, jocks onderling, oohhhh. En dan vaak ook nog lekker ‘kaal’, niks wat het tempo erin houdt, kijk ons eens heerlijk nonchalant lachen om elkaar. Maar de sfeer is goed! Ja tussen de vier muren van de studio ja, ooit eens stilgestaan over hoe het bij de luisteraar over komt?

Patrick Kicken


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘Iedereen zit maar de Brave Hendrik uit te hangen’ (video)

Patrick Kicken: Lange Frans bewijst dat eerlijkheid ontbreekt op de Nederlandse radio Nou dat was Lees verder

Zwarte panter stopt blonde Angèle in een… bol

NRJ liet vorige week officieel weten dat ze winnende luisteraars op citytrip stuurt naar zotte Lees verder

Adele op 1 in NRJ’s ‘2000 sinds 2000’

De generatie die opgroeide met de hits van 2000 tot nu heeft z’n stem laten Lees verder

A high level of NRJ

NRJ France en hun wereldwijde filialen hebben hun jingle-pakket uitgebreid met een nieuwe reeks stationsidentificaties, Lees verder

NRJ: Gasten kleuren derde ‘2000 sinds 2000’

Netwerkradio NRJ gaat voor de derde keer met de luisteraar op zoek naar de 2000 Lees verder

NRJ: muziek, lifestyle en veel meer

Vier weken lang staan hiphop en R&B centraal bij NRJ. De hele maand oktober is Lees verder

Starsky Radio: een zender binnen het NRJ-netwerk

Een ‘zender’ binnen het netwerk? Twee uur zendtijd die verhuurd wordt aan een koopkanaal, een Lees verder

NRJ: Nieuw talent, nieuwe shows en nieuwe videoformats (video)

Het NRJ-netwerk start op maandag 16 augustus  met de najaarsprogrammatie met nieuwe gezichten en nieuwe Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Bas
Bas
12 augustus 2021 - 10:21 10:21

Patrick Kicken had wel eerst naar de programmering mogen kijken voor hij ‘een half uurtje ging luisteren’. Uiteraard hoorde je Louise niet, haar programma is helemaal nog niet on air. Er is nu een zomerprogrammering….

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x