RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Zet u schrap voor het ‘Event RMA’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Quizvraag zonder antwoord. ‘Hoeveel keer is de naam Radio Mi Amigo gerecycleerd sedert de iconische zeezender verdween in 1979?’ U weet het niet, wij weten het niet, het internet weet het niet. Dat zegt genoeg. Uiteraard maakt het niet zoveel uit, want bijna evenveel keer als de naam werd gerecycleerd is hij ook weer verdwenen. Anno 2022 tellen we nog twee projecten. U zal ze kennen.

Maar… er is ook al vele jaren een derde, heel apart Mi Amigo-project. Eentje dat steeds weer tegelijk met de eerste lentedagen opduikt. Voor een korte periode. Een initiatief waar een jaar lang aan wordt gewerkt en dat voor slechts enkele dagen echt luisterplezier. We bevelen het dan ook van harte aan.

Het Mi Amigo Revival Event begint straks op 21 maart om middernacht en wordt afsloten op zondag 27 maart om middernacht. In totaal zullen er dan 168 uur muziek, jingles, shows en commercials voorbij zijn gekomen die ooit werden uitgezonden via Radio Mi Amigo in de periode 1974 – 1979. Er is dit jaar trouwens bijzondere aandacht voor een aantal speciale gebeurtenissen die plaatsvonden in het bestaan van de Vlaams/Nederlandse zeezender.

De speciale ‘gevallekes’

Zo is er op donderdag 24 maart een ruim aanbod van radioshows die op laatste dag dat er op de 259 meter middengolf werd uitgezonden. Vrijdag 25 maart is er ondermeer het allereerste uur ‘nonstop’ dat te horen was via de 192 meter, gevolgd door het ‘eerste officiële uur op diezelfde 192’. Zaterdag 26 maart kan worden samengevat in twee geweldige hoofdstukken.

De ochtend begint met authentieke tapes van de Franstalige uitzendingen van Mi Amigo (06:00-12:00 uur). In de namiddag volgt de exclusieve studio-opname van de integrale Top 100 uit 1976 gepresenteerd door Bart Van Leeuwen en Peter Van Dam. Zondag 27 maart, om 11:00 uur, word de ‘Kassa Special’ geprogrammeerd met ondermeer de unieke toespraak door Sylvain Tack van 26 september 1976. Elke dag wordt afgesloten met ‘Mi Amigo ’s Avonds’ (19:00 tot 21:00 uur), een programma gepresenteerd door Marc Jacobs.

Het EventRMA 2022 bestaat uit een reeks retroshows die zoveel als mogelijk horizontaal geprogrammeerd worden met zowel tapes die ooit werden opgenomen in Playa de Aro of aan boord van het zendschip. Deze hele aparte week kan beluisterd worden via de website. Zowel online, als via een popup player en door het aanklikken van het PLS luisterbestand. De aanbevolen app om het EventRMA 2022 te volgen is RadioLine (zoek via de app ‘Mi Amigo The Original’).

Op de website kan u het programmaschema opvragen en downloaden via de tab ‘Schedule’ en uw herinneringen delen via de ‘Shoutbox’, of door het sturen van een email bericht. Als luisteraar en bezoeker kan u vanaf de website rechtstreeks het EventRMA 2022 ook delen via jouw Facebook en Twitter.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Mi Amigo Revival Event is terug

Het EventRMA, een jaarlijkse exclusieve terugblik op zeezender Radio Mi Amigo, heeft dit jaar plaats Lees verder

‘Mi Amigo Revival Event’ gaat horizontaal

Het ‘Mi Amigo Revival Event’ is een jaarlijks weerkerende hoogdag voor de fans van Radio Lees verder

Radio Mi Amigo revival event 2018

Going back in time  Liefhebbers van gouden radiojaren vanaf zendschepen kunnen binnenkort weer twee dagen Lees verder

EventRMA 2021: updaten voor de start

De fans van offshore radio hebben de datum al een tijde in hun agenda staan. Lees verder

Britse MV Mi Amigo reünie op de Ross Revenge (audio)

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli worden drie hoogdagen vanaf het Ross Revenge-schip Lees verder

Ondanks bijna onmogelijke bevoorradingen toch nog een Mi Amigo Top 50

Het was een woelige zaterdag aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo. In Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Jeffrey Willems: geïnspireerd door ‘de stemmen van de zee’ (audio & video)

De week begon helemaal niet goed, toen we het overlijden - aan een fatale hartstilstand Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
eric
eric
12 maart 2022 - 16:54 16:54

Dit event die ieder jaar doorgaat rond de tijd van het zoveelste jaar dat de MV Mi Amigo is vergaan, is heel zeker een aanrader. Met dank aan Philippe.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx