RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Zendschepen Museum geopend (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zaterdag 4 december werd in Alkmaar het ‘Zendschepen Museum’ geopend. Dat is een onderdeel van het Beatles Museum. De officiële opening geschiedde door Azing Moltmaker (Directeur Beatles Museum) en Sietze Brouwer, eigenaar van de Jenni Baynton, het enige nog operationele zendschip in de Lage Landen.

In het bewuste museum zijn de inmiddels wereldwijd beroemde modelschepen van bouwer Hans Hettelder te zien. Zijn meesterwerken werden eerder ook reeds tentoongesteld in het Veronica 192 Museum in Nijkerk, Museum RockArt in Hoek van Holland en tijdens diverse ‘Radiodagen’, waaronder de vijfdaagse herdenking van de Britse offshore radiostations in Bissegem (juli 2017).

Daarnaast is er in Alkmaar gekozen voor een extra aanvulling met andere herinneringen aan de zeezenders en hun roemrijke historiek. Ook Alex van den Hoek was tijdens de opening aanwezig en maakte een videoverslag. Ria Hoek en Vincent Schriel zorgden voor de foto’s. (Mediapages)

Beatles Museum Alkmaar
Pettemerstraat 12A
1823 CW Alkmaar
Het museum is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 11:00 tot 16:30 uur en op zondag van 12:00 tot 16:30 uur. De entreeprijs is 10,00 euro.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx