RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Zendschepen in het Beatles Museum

Het Beatles Museum in Alkmaar is vanaf 22 november twee weken gesloten voor een interne verbouwing. De volledige collectie van het Elvis Museum in Culemborg en veertien modellen van de voormalige radiozendschepen zullen worden toegevoegd aan de collectie van het Beatles Museum.

Het Elvis Museum verhuist wegens gezondheidsklachten van de eigenaar, na twintig jaar, van Culemborg naar Alkmaar. De modellen van de voormalige zendschepen van Hans Hettelder stonden eerder onder andere in het nu gesloten Veronica 192 Museum in Nijkerk.

° Lees verder onder de foto’s

De collectie van het Elvis Presley Museum krijgt in het Beatles Museum in Alkmaar een oppervlakte toebedeeld van honderd vierkante meter, in het achterste gedeelte van het pand. De veertien modellen van de voormalige schepen, komen op zestig vierkante meter in het Beatles Museum. Naast de Norderney (Veronica), de Mebo II (Radio Noordzee Internationaal) en de MV Mi Amigo (Coaroline), zijn ook veel bijzondere items en foto’s uit de zeezendergeschiedenis te zien.

De zendschepen van Hans werden eerder tentoongesteld in het Veronica 192 Museum in Nijkerk en tijdens diverse radio-evenementen en beurzen. Het Beatles Museum is, samen met het Elvis Museum en het Zeezender Museum, liefst twaalfhonderd vierkante meter groot.

Op 4 december vindt de heropening van het Beatles Museum in Alkmaar plaats, met o.a:

  • De nieuwe George Harrison tentoonstelling
  • Opening collectie Elvis Presley Museum in het Beatles Museum
  • Opening Zeezender Museum met o.a. dertien model zendschepen in het Beatles Museum
  • Live muziek van een Beatles band en een Elvis performer
  • Presentatie van het boek ‘De honderd meest unieke Beatles hoezen’ van Azing Moltmaker

Bron/tekst & foto’s: MediaPages


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx