RadioVisie

  • .
    .

Zendmast wordt kerstboom buiten proportie (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zaterdag 11 december aanstaande wordt in het Nederlandse plaatsje IJsselstein (provincie Utrecht) voor de 23ste keer de grootste kerstboom ter wereld opgetuigd. Opnieuw wordt daartoe de lokale zendmast omgetoverd met liefst 120 gigantische lampen. De mast, beter bekend als de Gerbrandytoren, of de Zendmast Lopik werd geopend in 1961 en is in gebruik door diverse FM-radiostations.

Ondanks de coronacrisis is het de organisatie achter ‘De Grootste Kerstboom’ opnieuw gelukt om voldoende sponsors te vinden om ook dit jaar de lichtjes weer te laten branden. Helaas wordt, net als in 2020 het ontstekingsfeest geschrapt. Voorzitter Mieke Kromwijk van het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom zegt daarover:

We zijn natuurlijk heel blij dat de boom ook dit jaar brandt. Daar hadden we graag weer eens een feestje voor de regio van gemaakt, als bedankje voor ieders bijdrage. In de afgelopen maanden hebben we de mogelijkheden voor een veilig en verantwoord ontstekingsfeest serieus onderzocht en daarbij veel medewerking gekregen van de gemeente IJsselstein en evenementenbureaus. Even leek het te gaan lukken maar inmiddels is de corona-situatie zodanig dat wij het als bestuur niet verantwoord vinden om het evenement door te laten gaan.” 

Inmiddels is een team volop bezig met het ophangen van de lampjes in de grote zendmast. Er is minstens een paar dagen nodig om alle lampen aan vele kabels honderden meters de lucht in te hijsen. De organisatie is overigens nog steeds op zoek naar nieuwe sponsors en donateurs. Meer informatie via: De Grootste Kerstboom.nl. Het aansteken van de lampen zal online te volgen zijn op dezelfde website. (BVP)

Anno 2021 wordt de Gerbrandytoren gebruikt door


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx