RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Zeewolde: Middengolf letterlijk neergehaald

De middengolf ging gisterenmiddag, woensdag 9 januari, letterlijk tegen de vlakte in het Nederlandse plaatsje in Zeewolde. Twee immense, tweehonderd meter hoge zendmasten werden er middels explosieven neergehaald. Tot 3 januari jongstleden werden ze nog gebruikt voor de uitzendingen van GrootNieuwsRadio.

De hele operatie liep overigens enige vertraging op. Aanvankelijk zouden ze al om 11:00 uur neergaan, maar drie pogingen mislukten door problemen met de explosieven. Uiteindelijk kwam het omstreeks 12:30 uur alsnog in orde.

(Bron video: Omroep Flevoland)

Het zenderpark voor de middengolf aan de Vogelweg in de Flevopolder werd eind jaren ’70 gebouwd. Een decennium later werden de installaties ingezet voor de uitzendingen van Radio 1 en Radio 5. Later maakten ook onder meer Radio 10 Gold en GrootNieuwsRadio gebruik van dezelfde constructies. 

Nadat Radio 5 in 2015 de uitzendingen via de middengolf staakte, was GrootNieuwsRadio nog de enige resterende gebruiker. Masteigenaar Novec zegde later de huur op omdat de exploitatie van de masten voor slechts één klant niet rendabel meer was. (radio.nl)

° Foto bovenaan: credits Omroep Flevoland

° Zendersite Zeewolde: toen alles nog in gebruik was.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx