RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

‘You’ll never walk alone’ verenigde Europa opnieuw

Een jaar geleden, op vrijdag 20 maart 2020 om 08:45 uur precies, draaiden 180 Europese radiostations tegelijkertijd ‘You’ll never walk alone’ van Gerry & The Pacemakers. Een idee van de Nederlandse 3FM-dj Sander Hoogendoorn, om op die manier iedereen hoop en moed te geven. Intussen zijn we een jaar verder en zitten we nog steeds in hetzelfde schuitje. 

“Misschien een ideaal moment om opnieuw te verenigen met muziek,” riep Radio 2-Inspecteur Sven Pichal begin deze week op. Dat viel niet in dovemansoren. Ruim honderd radiostations uit heel Europa – van Spanje tot Bulgarije – bevestigden om deze ochtend simultaan het nummer te draaien. En wie net op dat moment op de metro wachtte, kreeg eveneens een muzikaal hart onder de riem gestoken.

Al snel na de oproep van Sven Pichal bevestigden alle openbare en commerciële radiozenders in Vlaanderen. Maar ook kleinere lokale omroepen wilden graag hun steentje bijdragen en lieten weten vrijdagochtend om 08:45 uur, eveneens ‘You’ll never walk alone’ te draaien. En ook Europa volgde met onder andere Nederland, Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Zwitserland, Cyprus, Roemenië, Bulgarije, Litouwen, Georgië, Slowakije, Montenegro en Turkije.

In alle metrostations

Vooral in eigen land kreeg de actie veel bijval. Zo draaiden de Vlaamse en Brusselse openbare vervoersmaatschappijen De Lijn en MIVB in hun metro- en premetro-stations het nummer om 08:45 uur. Maar ook de Radio 2-luisteraars sprongen mee op de kar.

Sven Pichal: “Je merkt dat de maatregelen in alle Europese landen doorwegen en iedereen een extra boost kon gebruiken. Ik kreeg ook een bericht van Chris, een Belg die in Bangkok woont. Hij geeft daar les in een koksschool en hij zette Radio 2 heel luid op tijdens het koken, zodat de driehonderd leerlingen konden meegenieten. Er waren ook heel wat luisteraars die opriepen om de radio in alle ziekenhuizen op te zetten, want zeker daar kunnen mensen extra kracht en moed gebruiken. Geweldig dat deze actie, net zoals bij Sander vorig jaar, weer zo veel losmaakte bij de mensen.”


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx