RadioVisie

 • .
  TVV Sound
  .

‘YDL Top 100’ op radio en vier tv-stations

Dat Yesterdayland (YDL) in het… land is, dat hebt u zonder twijfel al gemerkt, gezien en/of zelfs gehoord. De promocampagne rond dit muziekfestival is er ééntje van het ‘bredere’ soort. Uiteraard spreekt ze vooral de iets oudere muziekfans aan, daarom trekt de organisatie ook handig de ‘radiokaart’. Niet onlogisch, want muzikaal succes was (tegenwoordig is dat een heel stuk minder) in grote mate afhankelijk van het medium radio… 

Op 24 augustus aanstaande wordt Bobbejaanland een dagje Yesterdayland. Voor de derde keer alweer. In de aanloop naar YDL, werden de luisteraars en kijkers van de participerende radio en tv-stations gevraagd om hun persoonlijke tien favoriete platen door te sturen. Voorwaarde; de nummers moesten afkomstig zijn van de vele artiesten en de tribute-bands, die op straks gaan optreden. Inmiddels liet de organisatie ons weten dat er vele honderden reacties waren. 

Momenteel worden de stemmen worden geteld want de complete Top 100 wordt overmorgen, donderdag 15 augustus, uitgezonden door diverse radio en tv-stations. Het hoogtepunt van deze acht uur durende marathon is de nummer 1. Daarna volgt de bekendmaking van de winnaar of winnares van het super-de-luxe vip-arrangement dat wordt verloot onder de inzenders van de top 10.

Na de ‘lijst van honderd’ volgt een korte terugblik op de twee vorige edities van YDL. Serge Hadermann, voor deze gelegenheid tijdelijk omgedoopt tot Serge Van Gisteren, is de gastheer. Eigenlijk is hij meer de… gastprofessor. Want hij kruipt voor de gelegenheid opnieuw in zijn rol als hitprofessor zoals hij ook wekelijks is te zien bij MENTTV. 

Vijftien nummers worden door hem uitvoerig belicht. Spitante details, achtergrond, anekdotes en voor de tv-versies van de lijst ook e onontbeerlijke… filmpjes. Het productiewerk werd gedaan door Lex Degroot.  

Hadermann/Van Gisteren, is tevens één van de presentatoren van de ‘YDL Top 100’ zoals die wordt uitgezonden op Stadsradio Vlaanderen. Ook Guy Van Antwerpen, Geert Bollé en DJ Marcel nemen een deel voor hun rekening. Dezelfde lijst, maar dan in haar televisie-versie is voor rekening van de deejays van Yesterdayland-radio. Geen zin om tv te kijken of niet in de gelegenheid om voor het kastje te gaan zitten? Mobiel kijken kan ook via de live-stream of de app van YDL-radio.

Een complete top 100, op diverse FM-frequenties, via livestreams, apps en als kers op de taart eveneens op vier tv-stations. Zoals we in de inleiding schreven, een campagne niet enkel van het ‘bredere’, zelfs van het betere soort. (TB)

De YDL Top 100 is te volgen via:

 • Yesterdayland (online radio & app) tussen 10:00 en 18:00 uur
 • STORIES (Telenet Kanaal 40) tussen 08:00 en 16:00 uur
 • MENT TV (Telenet Kanaal 37) tussen 16:00 en 24:00 uur
 • RTV-TV PLUS (Regionale TV) tussen 10:00 en 18:00 uur
 • SRV (14 FM frequenties) tussen 10:00 en 18:00 uur
 • YDL Kempen (105.0, 105.9, 107.3 FM) tussen 10:00 en 18:00 uur

Heynen

Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
14 augustus 2019 - 17:11 17:11

prachtig initiatief, die ons doet terugdenken aan onze jeugdjaren. Hopelijk blijft Yesterdayland radio ook na augustus nog verder gaan.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx