RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

XS2RADIO start met Corona Nieuws Radio 24/7

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Coronavirus houdt momenteel de wereld in haar greep. Ook veel Nederlanders willen graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom deze grote gezondheidscrisis. De Hilversumse startup XS2RADIO zet daarom sinds gisteren, donderdag 19 maart, haar audio-platform in om iedereen de klok rond, met het meest actuele nieuws over COVID-19 te informeren.  

Het XS2RADIO-platform biedt uitgevers de mogelijkheid om hun bestaande content in een radiostream op te zetten om hun doelgroep op andere momenten te kunnen bereiken. XS2RADIO heeft van NOS(*) de ruimte gekregen om de nieuwsfeed van NOS.nl als demo te gebruiken om belangrijke actualiteiten ook in audio te brengen.

Richard Otto (co-founder XS2RADIO): “Met ‘Corona Nieuws Radio 24/7’ bieden we een nieuwe mogelijkheid om het nieuws in audio te volgen. De radiostream is ook goed te gebruiken voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden, maar ook de circa 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland. Zij kunnen hiermee, op laagdrempelige wijze, betrouwbare informatie tot zich nemen.”

Sebastian Plasschaert (co-founder XS2RADIO): “Dankzij NOS kunnen we experimenteren met het filteren van nieuwsberichten binnen een RSS feed op basis van zoektermen, waardoor we dedicated nieuws in audio kunnen brengen. De gehele dag wordt het meest actuele tekstnieuws over Corona van de NOS.nl-newsfeed opgehaald en binnen enkele seconden omgezet in audio. Nederlanders, die niet in de gelegenheid zijn om te lezen, kunnen hierdoor continue op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten. In deze teststream zetten we alle nieuwsartikelen tot twee duizend karakters om in audio.”

 ‘Corona Radio Nieuws 24/7’ is hier als demo te beluisteren.

(*) De NOS – Nederlandse Omroep Stichting – is een in de Mediawet vastgelegde publieke omroep, die tot taak heeft het media-aanbod voor de landelijke publieke mediadienst te verzorgen op het gebied van nieuws, sport en evenementen, dat zich bij uitstek leent voor gezamenlijke verzorging.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Coronacrisis Blad: Park, Tunes4Students, Star & Lede

Niets is nog hetzelfde in deze corona-tijden en dus passen ook de lokale radio's zich Lees verder

Radio 1 biedt extra service in Corona-tijden

In deze onzekere Corona-tijden wil Radio 1 snel en correct informeren, zorgen voor houvast met vertrouwde stemmen, Lees verder

Brugse Villa Bota draait de ‘Coronatapes’

Oproep om een mixtape van dertig minuten tot een uur samen te stellen Sinds gisteren, Lees verder

FM Goud actief in #limburgtegencorona

Het Noord-Limburgse FM Goud nam vrijdagochtend reeds twee initiatieven aangaande de coronacrisis. 'Het grote blijf Lees verder

Corona inspireert VRT-radionetten

De maatregelen om het coronavirus in te dijken, zetten het leven van de Vlaming volledig Lees verder

UK: Health Info Radio gelanceerd met COVID-19-updates

In het Verenigd Koninkrijk werd vanaf maandagavond “Health Info Radio” uitgerold over een reeks lokale Lees verder

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze Lees verder

Blad 1591: podcast, presenteren, radiorapport

• Waarom radiomakers overstappen naar podcast • Presenteren kun je leren • Hans leverde alweer Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx