RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

X-Ray FM trekt de FM-stekker uit

Er zijn zo van die lokale radio’s in Vlaanderen waar we eerlijk gezegd nog nooit een letter over schreven, simpelweg omdat ze zich nooit eens lieten opmerken in de media. Tot we dan plots het bericht krijgen dat het station er mee ophoudt.

Dat is het geval met X-Ray FM in Torhout. Op hun Facebook-pagina – een website hadden ze nooit – verscheen vrijdagavond deze droge mededeling: “Aan alle mooie liedjes komt een eind, ook aan X-Ray FM! Kort maar krachtig nemen we op FM afscheid! Kleine troost, voorlopig is er nog wel X-Ray via de stream en blijft onze Mixcloud pagina actief!”

X-Ray FM was in 2017 een van de eerste nieuwe lokale radio’s die hun erkenning en vergunning kregen. Ze waren immers de enige kandidaat voor de 106.8 FM in Torhout, een frequentie die in het nieuwe frequentieplan werd teruggeschroefd naar 8 Watt. Het station ging al onmiddellijk van start op 1 januari 2018. Muzikaal opteerde het voor een strak retrodance format. Buiten een Retro Top 100 eind 2018 en eind 2019 liet het station programmatorisch geen noemenswaardige realisaties optekenen.

De vzw X-Ray FM werd opgericht door voorzitter Bram Soete, secretaris Hannes Royens en Maarten Veys in maart 2004. Er werd meegedaan met de erkenningsronde in datzelfde jaar voor de lokaliteit Aalter, maar dat liep met een sisser af. Later werd de administratieve zetel verplaatst naar Izegem met dit keer meer geluk want X-Ray werd erkend voor de frequentie 106.8 FM in Torhout. In de aanloop naar de erkenningsronde van 2017 nam Maarten Veys ontslag uit de vzw, omdat hij ook actief is in de vzw van Radio IRO.

Bram is eveneens aan de slag bij de radio’s TRO en IRO, Hannes is een technicus bij de VRT. Op de 106.8 FM is intussen non-stop Vlaamse schlagermuziek te horen, die doet denken aan de… VBRO.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Bert
Bert
3 april 2021 - 16:46 16:46

X Ray is helemaal terug

Laurens
Laurens
2 april 2021 - 00:14 00:14

https://radiovisie.eu/x-ray-fm-trekt-de-fm-stekker-uit/?highlight=x%20ray

via 106.8 Torhout is X RAY fm terug. — Of dit daadwerkelijk 8 watt is…..blijft een vraagteken ???

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx