fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Wordt Wild (FM) enthousiast van de Heilige Geest?

De vijftig plussers misschien, de zestig plussers zeker… herinneren zich zonder twijfel de radiodominees Johan Maasbach en Gerrit Toornvliet, die in de hoog- en nadagen van de zeezenders zowat dagelijks hun uitzending meepikten. Geen publiekstrekkers voor het format, maar wel levensnoodzakelijk omdat ze geld in het bakje brachten.

En dat probleem kennen ze ook in Noord-Holland waar een regionaal commercieel radiostation richting kerk, gemeenschap en God keek, op zoek naar financiële hulp. De naam van het station staat nogal haaks op de boodschap, Wild FM associeer je nu niet direct met het woord van… God. Toch zijn beide te combineren vond Bas Emons, directeur van het station. Om de budgetten in evenwicht te houden kwam hij terecht bij ‘God’s Embassy Amsterdam‘, een gemeenschap die graag de leiding geeft aan de Heilige Geest

Maar voor wat, hoort uiteraard wat. De uitwerking van de plannen is nog niet definitief, maar de kans dat de avond- en nachtelijke uren voortaan zullen ingevuld worden met het aanbidden van de Heer is groot. Want ‘De Here aanbidden is onze hoofdtaak en alle andere zaken zijn daaraan ondergeschikt’, aldus de Embassy. Een voorbeeld is al een tijdje te beluisteren. 

Van maandag tot en met vrijdag is er voor vroege vogels ‘De Bijbel Door’  (05:30 – 06:00 uur). Weliswaar op de eigen website aangekondigd als een uitzending van Trans World Radio. En ook die kennen senioren nog uit de nadagen van de offshore radio. Overdag loopt het niet zo’n vaart met het woord van God, al wordt op diverse tijdstippen het zestig seconden durende ‘1 Minuut van Hoop’ uitgezonden. De dagprogrammering zou verder onaangeroerd blijven, het hitformat zou behouden blijven. 

Opmerkelijk is dan weer dan de inbreng van ‘God’s Embassy Amsterdam’ bij Wild FM niet naar buiten toe gecommuniceerd wordt. Bas Emons liet onze Nederlandse collega’s van Radio.nl weten dat de kerkelijke gemeente ‘God’s Embassy Amsterdam op geen enkele wijze financieel betrokken is bij het radiostation Wild FM.’ Ook voorganger Dick Westerhof liet weten: ‘God’s Embassy Amsterdam neemt niet deel aan ondernemingen van gemeenteleden.’ Dick Westerhof van ‘God’s Embassy Amsterdam’ wilde daar vrijdag verder niets meer over zeggen.

Overigens hebben Nederlandse luisteraars nog meer mogelijkheden om naar het woord van God en gerelateerde boodschappen en reportages te luisteren. Net als in Vlaanderen is er het katholieke Radio Maria, het protestantse Radio Bloemendaal en het christelijke GrootNieuwsRadio.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 744: Serge, Ferry, Rodec en Covid-19

Voor Serge Gainsbourg was niets te veel voor Korneel en Ilse. Ferry's Mi Amigo Top Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 154 (video)

Regionale omroepen op komst Het is ieder weekend weer tijd om me in te lezen Lees verder

Blad 743: Mannen, vrouwen & ‘anoraks’ (video)

Haast u, want het is nog maar heel even... kerstmis bij Sky Radio. Duitse vrouwen Lees verder

Rob nam afscheid in stijl van NPO Radio 2

Gisteren, vrijdag 26 februari, was Rob Stenders voor het laatst te horen op NPO Radio Lees verder

Blad 742: Soniq, ‘Eerste keer’, jingles zonder zender (audio & video)

Het liep gesmeerd: pot mayonaise aan de haal met eerste prijs. Van een goed voornemen Lees verder

Het is vandaag 26 februari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Bij een eventuele aanbieding is de keuze toch snel gemaakt?

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we Lees verder

Kicken op radio en zo – 127

De oplossing voor 3FM is niet zo heel moeilijk In bijna ieder gesprek wat je Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Hoe één Egyptische zangeres NRJ redde (video)

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (3)

Het is vandaag 19 juli… 1977 (audio)

Sluiten