fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Wit Konijn, alternatieve internetradio voor het Meetjesland

Deel of print dit artikel

Wit Konijn is de naam van de nieuwe internetradio voor het Meetjesland die vanaf paasmaandag 2 april van start gaat vanuit Waarschoot. Ze lanceren zichzelf op zondag 1 april – geen grap – in De Kring, Patronagiestraat 5 in Waarschoot, vanaf 20 uur.

De twaalf medewerkers noemen zichzelf “een groep muzikale verslaafden”. De lancering op Pasen? Dat is nu eenmaal het moment waarop konijnen ter wereld komen. Het idee kwam van Jean-Paul De Brabander en Peter Cousaert en rijpte, zoals zo vaak, aan een gezellige toog. Beiden maakten zich druk over de muziek op de gewone radiozenders. En wie zijn muzieksmaak niet meer op de populaire zenders hoort, stampt dan maar een eigen radiostation uit de grond.

Minimaal één uur per avond

Wit Konijn zendt elke dag minimaal één uur uit, telkens om 20 uur. Muzikaal gaat het alle kanten uit: van black metal en shoegaze tot jazz en deep house. “Wit Konijn is een ode aan de vlammende werkruimte van Nikola Tesla, de kilometers van Guglielmo Marconi, de wetenschappelijkheid van Alexander Stepanovitsj Popov en het elektromagnetisme van Heinrich Hertz”, klinkt het, met enige zin voor overdrijving.

“Wit Konijn is een pak deejays uit een Meetjeslandse hoed. Ridders en jonkvrouwen die zich een aura van eigenzinnigheid aanmeten. Dat betekent: grasduinen in de eigen platenkasten, dat vinyl achter elkaar plakken in een radioshow en er wat praatjes tussen maken. Ondertussen doen ze niets anders verkeerd.”

  • Maandag: Mantra (Lieven Van Hijfte en Kaat Heene). Alternatieve rock, pop, punk, funk, folk en een streepje metal en garagerock.
  • Dinsdag: De Pankraker (Peter Cousaert). Uitzinnige metal.
  • Woensdag: The Whip (Jean-Paul De Brabander). Van alternative rock tot Stoner & Shoegaze, met veel aandacht voor inlands talent…
  • Donderdag: Wunderkammer (Pablo Smet). Welkom in het curieuze geluidenkabinet. Laat je gidsen in deze wonderlijke, eigenzinnige, spannende en verrassende wereld vol geluiden.
  • Vrijdag: Casa*blanca (Kristof De Bal en Tom D’hooge). Rare Grooves & Electronic Music. An Eclectic Journey through the maze of Electronically Inspired Music (2-wekelijks). Friday Is Rolling (Tom Dauw). Drop Beats, not Bombs (2-wekelijks).
  • Zaterdag: Circumstancia (Bart Van Damme). Zonderlinge gitaarmuziek, beats & rhymes (2-wekelijks). The Holy Hour (Bart De Muynck). The dark sound of the underground, always in the mood voor een zwartgallig muziekje (postpunk, gothic, dark wave, cold wave, deathrock, shoegaze,…) (2-wekelijks).
  • Zondag: I’m A Good Woman (Vanessa de Bal). Op zoek naar de hoogpriester(es)s(en) van soul en funk (2-wekelijks). Radioot (Tim Bekaert aka Timmy T.). Timmy T. op zoek naar gekkigheid bij zijn Luister.aars (2-wekelijks).

Het nieuwe station is uiteraard ook via Facebook te volgen. De link naar de stream werd vooralsnog niet meegedeeld. We updaten hier zodra beschikbaar.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Lokale helden
Minerva : de nieuwe mobiele studio in beeld
Radio BOO bouwt verder uit
DJ KHLR droomt van Antwerpse FM-radio
Nieuwe stijl en extra frequentie voor Reflex (audio)
Radio Minerva heeft een nieuwe mobiele studio
Westradio komt op kruissnelheid
Sluiten