fbpx

RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

Wit Konijn, alternatieve internetradio voor het Meetjesland

Wit Konijn is de naam van de nieuwe internetradio voor het Meetjesland die vanaf paasmaandag 2 april van start gaat vanuit Waarschoot. Ze lanceren zichzelf op zondag 1 april – geen grap – in De Kring, Patronagiestraat 5 in Waarschoot, vanaf 20 uur.

De twaalf medewerkers noemen zichzelf “een groep muzikale verslaafden”. De lancering op Pasen? Dat is nu eenmaal het moment waarop konijnen ter wereld komen. Het idee kwam van Jean-Paul De Brabander en Peter Cousaert en rijpte, zoals zo vaak, aan een gezellige toog. Beiden maakten zich druk over de muziek op de gewone radiozenders. En wie zijn muzieksmaak niet meer op de populaire zenders hoort, stampt dan maar een eigen radiostation uit de grond.

Minimaal één uur per avond

Wit Konijn zendt elke dag minimaal één uur uit, telkens om 20 uur. Muzikaal gaat het alle kanten uit: van black metal en shoegaze tot jazz en deep house. “Wit Konijn is een ode aan de vlammende werkruimte van Nikola Tesla, de kilometers van Guglielmo Marconi, de wetenschappelijkheid van Alexander Stepanovitsj Popov en het elektromagnetisme van Heinrich Hertz”, klinkt het, met enige zin voor overdrijving.

“Wit Konijn is een pak deejays uit een Meetjeslandse hoed. Ridders en jonkvrouwen die zich een aura van eigenzinnigheid aanmeten. Dat betekent: grasduinen in de eigen platenkasten, dat vinyl achter elkaar plakken in een radioshow en er wat praatjes tussen maken. Ondertussen doen ze niets anders verkeerd.”

 • Maandag: Mantra (Lieven Van Hijfte en Kaat Heene). Alternatieve rock, pop, punk, funk, folk en een streepje metal en garagerock.
 • Dinsdag: De Pankraker (Peter Cousaert). Uitzinnige metal.
 • Woensdag: The Whip (Jean-Paul De Brabander). Van alternative rock tot Stoner & Shoegaze, met veel aandacht voor inlands talent…
 • Donderdag: Wunderkammer (Pablo Smet). Welkom in het curieuze geluidenkabinet. Laat je gidsen in deze wonderlijke, eigenzinnige, spannende en verrassende wereld vol geluiden.
 • Vrijdag: Casa*blanca (Kristof De Bal en Tom D’hooge). Rare Grooves & Electronic Music. An Eclectic Journey through the maze of Electronically Inspired Music (2-wekelijks). Friday Is Rolling (Tom Dauw). Drop Beats, not Bombs (2-wekelijks).
 • Zaterdag: Circumstancia (Bart Van Damme). Zonderlinge gitaarmuziek, beats & rhymes (2-wekelijks). The Holy Hour (Bart De Muynck). The dark sound of the underground, always in the mood voor een zwartgallig muziekje (postpunk, gothic, dark wave, cold wave, deathrock, shoegaze,…) (2-wekelijks).
 • Zondag: I’m A Good Woman (Vanessa de Bal). Op zoek naar de hoogpriester(es)s(en) van soul en funk (2-wekelijks). Radioot (Tim Bekaert aka Timmy T.). Timmy T. op zoek naar gekkigheid bij zijn Luister.aars (2-wekelijks).

Het nieuwe station is uiteraard ook via Facebook te volgen. De link naar de stream werd vooralsnog niet meegedeeld. We updaten hier zodra beschikbaar.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Zit BNL Radio in woelig water?

De muziek uit de lage landen wordt steeds stiller… Grote Plannen Op Paasmaandag, 13 april Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Goeiedagradio voelt sprankeltje hoop

Het Laatste Nieuws meldt in zijn weekendeditie voor het Pajottenland dat Goeiedagradio in Opwijk een Lees verder

Er is ‘leven’ op de 107 in Antwerpen

Sinds kort is er ‘leven’ op de 107 in Antwerpen Stad (en een beetje verder). Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee – 31 (RV 26 & audio)

Ik heb deze ochtend de kalenders voor 2019 al klaar gelegd. Morgen ga ik ze Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Kerk in rep en roer door etherpiraat

JLB gaat (soms) naar zee (17)

Tim werd Bart en Otto gaf een Solex weg

Sluiten