fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Winamp komt terug in 2019

Er komt in 2019 een volledig nieuwe versie van de legendarische freeware muziekspeler Winamp. Dat schrijft het magazine TechCrunch

Winamp werd in 1997 ontwikkeld door Nullsoft, een bedrijfje van twee studenten uit het Amerikaanse Utah. De autonome muziekspeler, later ook videospeler, speelde een cruciale rol in de wereldwijde doorbraak van het mp3-formaat voor muziekfiles. Een jaar later volgde het streamingplatform Shoutcast, dat kan gebruikt worden als een plugin voor Winamp en actueel nog steeds de zowat meest gebruikte software is voor internetradio. Nullsoft werd al na twee jaar voor 80 miljoen dollar verkocht aan America Online (AOL).

De ontwikkeling van Winamp werd vijf jaar geleden stopgezet. In 2014 werd Winamp overgenomen door de Belgische Radionomy Group, vandaag Audio Valley. Ondanks het sluimerende bestaan heeft Winamp wereldwijd nog steeds enorm veel fans en gebruikers. De speler wordt maandelijks nog steeds door honderd miljoen mensen gebruikt, voornamelijk buiten de Verenigde Staten.

De nieuwe versie moet een mobiele app worden waarin muziek, podcasts en streamingdiensten bij elkaar komen, zo verkondigt Alexandre Saboundjan, directeur van Audio Valley aan TechCrunch.

Hij belooft een nieuwe versie die “niet veel afwijkt van het klassieke Winamp, maar met een completere luisterervaring”. Gebruikers zouden volgens Saboundjan niet alleen naar eigen mp3’s kunnen luisteren, maar ook naar muziek uit de cloud, podcasts en online radiostations.

“Nu moet je steeds van de ene audiospeler naar de andere”, zegt Saboundjan. “Als je radio wil luisteren, moet dat via een radioapp. Een podcast heeft zijn eigen speler. Dat vind ik geen totaaloplossing.”

Hoe de nieuwe Winamp er gaat uitzien is nog onzeker, net als het feit of afspeellijsten van audiodiensten als Audible, Spotify en podcasts allemaal bij elkaar in één app kunnen komen. Daarover worden licentiegesprekken gevoerd.

Deze week zou nog een update van de oude versie (5.8) van Winamp uitkomen, zonder vernieuwingen maar met oplossingen voor een aantal problemen. Met de update zou de speler ook beter werken op Windows 10.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Yesterdayland
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
'Smartradio', handig hulpmiddel voor slimmeriken & Classic 21 voor vredelievende muziekfans Artiesten van bij ons.
Gratis edit software voor arme(re) radiomakersAd Roland vertelt podcastgewijs over hitparadesDe nieuwste luistercijfers uit Nederland
Belgische startup hoopt op internationale doorbraak met live-applicatie voor radiostations VRT-radio is de eerste betalende
Omdat er in heel Europa en ook daarbuiten van alles beweegt op gebied van DAB+,
Koersradio te beluisteren via app De Belgische Wielerbond start, met ingang van het nieuwe wielerseizoen
Telecomoperator Norkring België, in Vlaanderen onder meer de operator van de commerciële DAB+ muxen 11A
Muziekstreamer Deezer lanceerde zopas een eigen radioportal ‘Radio by Deezer’, een aparte gratis app waarmee
Het Duitse softwarebedrijf Magix lanceerde deze week een nieuwe versie van Sound Forge, met als

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad van 16 oktober (audio en video)

Legendarisch radioprogramma wordt theatershow

Qmusic start Rode Neuzen Dag Top 1000

Het Avondblad van 15 oktober (audio)

De ‘grote misleiding’ van BVN TV (video)

StuBru: De Motiveter van de ‘Warmste Week’

Sluiten