RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Wim zet voor het eerst koffie bij Willy

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Geen radiovuurdoop meer voor Wim Oosterlinck, wel een eerste ochtendshow bij Willy. Vanaf morgen, vrijdag 28 augustus, loodst hij de luisteraars elke weekdag tussen 07:00 en 10:00 uur door de ochtendspits. Hij fileert de dag nog voor hij begonnen is, brengt muzieknieuws en draait vooral nummers om de luisteraars wakker te maken. Het wordt meteen een extra speciale dag. Channel Zero-boegbeeld Franky Desmet-Vandamme verwelkomt Wim en er zijn de hele dag optredens gepland van Boskat, Rhea én Willy-dj Sofie Engelen.  

Wim Oosterlinck: “Muziek, muziek, muziek – alles draait rond muziek, al hou ik wel de actualiteit van de dag in de gaten. Meer dan tien jaar lang heb ik moeten wachten om nog eens een ochtendshow te starten met een plaat van Rage Against The Machine. Vrijdag ga ik dat gewoon doen!” 

Willy is nog geen jaar oud maar zet straks weer een stap met een eerste volwaardige weekprogrammering. Nadat Wim Oosterlinck de ochtend op gang heeft getrapt, is het tussen 10:00 en 13:00 uur de beurt aan Sofie Engelen, gevolgd door Annelies Orye van 13:00 tot 16:00 uur. Op woensdag neemt Iwein Segers het in dat tijdslot over van Annelies met ‘Rockrijk’. Nieuw is dat er nu ook in het weekend gepresenteerd wordt tussen 11:00 en 13:00 uur. Jan Van den Bossche op zaterdag en Iwein Segers op zondag. 

De avondspits krijgt vanaf maandag 31 augustus, elke dag van 16:00 tot 18:00 een vaste stem die een geheel eigen genre meebrengt. Op maandag is dat Marcel Vanthilt tijdens ‘De M-show’. Op dinsdag is het de beurt aan Stijn Meuris in ‘Meurissey’. Woensdag nemen Luc en zijn zoon Eppo Janssen plaats in de studio met ‘Janssen & Janssen’. Op donderdag is er Andries Beckers, de podcastkompaan van Alex Agnew, met het gloednieuwe ‘Staalhard’. Daarin gidst hij de luisteraars twee uur lang door de catacomben van de metalwereld. De week wordt op vrijdag afgesloten door Cedric Maes met ‘The Best Songs in The World’. 

Andries Beckers: “Graspop verkoopt uit en Alcatraz zit vol, maar toch horen we veel te weinig metal op de radio. Of het wordt ergens weggestoken op een vergeten tijdstip. Vandaar vanaf september op Willy elke week twee uur lang ‘Staalhard’. Vinger aan de pols, maar geen elitefeestje en vooral met veel liefde voor het metalgenre!”

Sofie Engelen wil rockster worden 

In september wordt Sofie Engelen veertig, of beter gezegd dubbel twintig. Rockster worden was haar grote droom en dat mag ze nu bewijzen in ‘Dubbel 20’. Heel de zomer lang ging ze in de leer bij experten zoals Cedric Maes, Alex Agnew, Anne-Sophie van High Hi, om alle facetten onder de knie te krijgen. Morgen, vrijdag 28 augustus, is het eindelijk zover en kruipt ze op het podium in Vilvoorde voor een eigen performance. Ze krijgt daarbij de muzikale steun van Boskat en Rhea.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Wim Oosterlinck wordt Willy-motor: “Dit is mijn droom”

De overstap van radiopresentator Wim Oosterlinck (47) van het ‘grote’ Qmusic naar het ‘kleine’ Willy Lees verder

Willy wordt 3 en zet 1000 nummers op 1 rij (video)

Aan de vooravond van z’n derde verjaardag maakt Willy zich op voor ‘de grootste, stoerste, Lees verder

Willy zoekt hét Willy-café van Vlaanderen

Dat moet voldoen aan twee voorwaarden: fris getapte pinten én goede muziek.

Willy: Marcel Vanthilt en Ray Cokes worden duo 

Willy trekt van maandag 25 april tot zondag 1 mei de kaart van de nostalgie Lees verder

Willy: Make music, not war!

Veel dingen worden irrelevant op het moment dat een nietsontziende en door niemand uit zijn Lees verder

Willy: de Riff Top 100

De voorbije weken konden de luisteraars van Willy stemmen voor de beste gitaar riffs aller Lees verder

Willy wordt (een week lang) helemaal Belgisch

Tijdens de ‘Week van de Belgische Muziek’, die plaats vindt van maandag 31 januari tot Lees verder

Willy: Amenra verovert eerste plaats in Staalhard 100

Luisteraars geven de meeste stemmen aan Belgische metalband Voor het tweede jaar op rij werd Lees verder

Meer over Willy

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx