RadioVisie

  • .
    .

Wim zet voor het eerst koffie bij Willy

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Geen radiovuurdoop meer voor Wim Oosterlinck, wel een eerste ochtendshow bij Willy. Vanaf morgen, vrijdag 28 augustus, loodst hij de luisteraars elke weekdag tussen 07:00 en 10:00 uur door de ochtendspits. Hij fileert de dag nog voor hij begonnen is, brengt muzieknieuws en draait vooral nummers om de luisteraars wakker te maken. Het wordt meteen een extra speciale dag. Channel Zero-boegbeeld Franky Desmet-Vandamme verwelkomt Wim en er zijn de hele dag optredens gepland van Boskat, Rhea én Willy-dj Sofie Engelen.  

Wim Oosterlinck: “Muziek, muziek, muziek – alles draait rond muziek, al hou ik wel de actualiteit van de dag in de gaten. Meer dan tien jaar lang heb ik moeten wachten om nog eens een ochtendshow te starten met een plaat van Rage Against The Machine. Vrijdag ga ik dat gewoon doen!” 

Willy is nog geen jaar oud maar zet straks weer een stap met een eerste volwaardige weekprogrammering. Nadat Wim Oosterlinck de ochtend op gang heeft getrapt, is het tussen 10:00 en 13:00 uur de beurt aan Sofie Engelen, gevolgd door Annelies Orye van 13:00 tot 16:00 uur. Op woensdag neemt Iwein Segers het in dat tijdslot over van Annelies met ‘Rockrijk’. Nieuw is dat er nu ook in het weekend gepresenteerd wordt tussen 11:00 en 13:00 uur. Jan Van den Bossche op zaterdag en Iwein Segers op zondag. 

De avondspits krijgt vanaf maandag 31 augustus, elke dag van 16:00 tot 18:00 een vaste stem die een geheel eigen genre meebrengt. Op maandag is dat Marcel Vanthilt tijdens ‘De M-show’. Op dinsdag is het de beurt aan Stijn Meuris in ‘Meurissey’. Woensdag nemen Luc en zijn zoon Eppo Janssen plaats in de studio met ‘Janssen & Janssen’. Op donderdag is er Andries Beckers, de podcastkompaan van Alex Agnew, met het gloednieuwe ‘Staalhard’. Daarin gidst hij de luisteraars twee uur lang door de catacomben van de metalwereld. De week wordt op vrijdag afgesloten door Cedric Maes met ‘The Best Songs in The World’. 

Andries Beckers: “Graspop verkoopt uit en Alcatraz zit vol, maar toch horen we veel te weinig metal op de radio. Of het wordt ergens weggestoken op een vergeten tijdstip. Vandaar vanaf september op Willy elke week twee uur lang ‘Staalhard’. Vinger aan de pols, maar geen elitefeestje en vooral met veel liefde voor het metalgenre!”

Sofie Engelen wil rockster worden 

In september wordt Sofie Engelen veertig, of beter gezegd dubbel twintig. Rockster worden was haar grote droom en dat mag ze nu bewijzen in ‘Dubbel 20’. Heel de zomer lang ging ze in de leer bij experten zoals Cedric Maes, Alex Agnew, Anne-Sophie van High Hi, om alle facetten onder de knie te krijgen. Morgen, vrijdag 28 augustus, is het eindelijk zover en kruipt ze op het podium in Vilvoorde voor een eigen performance. Ze krijgt daarbij de muzikale steun van Boskat en Rhea.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Wim Oosterlinck wordt Willy-motor: “Dit is mijn droom”

De overstap van radiopresentator Wim Oosterlinck (47) van het ‘grote’ Qmusic naar het ‘kleine’ Willy Lees verder

Willy: AC/DC op 1 in de ‘Riff Top 100’ (video)

‘Whole Lotta Rosie’ van AC/DC heeft volgens de luisteraars van Willy dé beste gitaarriff aller Lees verder

Marcel Vanthilt brengt festivals bij Willy (video)

Als Vlaanderen niet naar de festivals kan, dan brengt Willy de festivals tot bij de Lees verder

Willy brengt vinyl-elpee uit

Gitaar te winnen tijdens Riff Top 100 Geen radiostation dat niet - ooit - z’n Lees verder

Willy en KINK smokkelen muzikale export

Met de grens tussen Nederland en België gesloten en het live circuit op slot slaan Lees verder

‘Drive-in Festival’ van Humo, De Morgen & Willy

Het coronavirus maakt een kruis over de Belgische festivals, maar een zomer zonder muziek is Lees verder

‘100% online’-spots op Qmusic, Joe en Willy

De radiomerken van DPG Media verkopen voor hun onlinestreams naast ‘pre-rolls’, die anderhalf jaar geleden Lees verder

Blad 493: Davy, Willy, Radio 2 & Radio 10 (video)

Covid-17 is een virus. Radiomaken is een microbe. Vraag het maar eens aan deze manHet Lees verder

Meer over Willy

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx