RadioVisie

  • .
    .

Wim ‘Wild Cherry’ Coryn bij BE ONE

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Sinds vorige week zaterdag is op kustradio BE ONE Wim Coryn aan het werk. Als u even dieper in uw radiogeheugen moet graven om hem te kunnen plaatsen, dan helpen we u graag op weg. Hij werkte in de jaren 70, 80 en 90 als presentator onder andere voor Radio Gemini (Kortrijk), WLS (Kluisbergen), Delmare (Zingem), Radio Maxima (Roeselare), Radio Contact (Kortrijk), X-Tra FM en Radio 19. En hij verzorgde gastprogramma’s bij Free Radio Rotterdam en Quality Europe FM (satellietuitzendingen). Hij was ook lange tijd columnist in een vorige versie van RadioVisie.  

Kortom, iemand met bagage die – ondanks beroepsbezigheden in een andere sector – nooit helemaal los kwam van het medium radio. Bij BE ONE put hij uit zijn muziekkeuze van de afgelopen veertig jaar voor het programma ‘His Wildcherrys Voice’.  Een verrassend format voor het station omdat het volledig breekt met wat de luisteraars gewoon zijn. Er wordt immers vooral gefocust op de minder commerciële muziek. Al kadert dit wel in het plan om tijdens het weekend ook een ander publiek te bereiken en de vaste luisteraars een bredere muziekkeuze aan te bieden. Dit gebeurt ook al enkele weken op zondagmorgen met Franse chansons. En op zaterdagavond zijn er sinds enkele weken ook Oostendse DJ’s aan het werk. 

Nu we het toch over werk hebben, even terug naar wat we hierboven omschreven als de beroepsbezigheden van Wim Coryn in ‘een andere sector‘. De man is vooral music supervisor en music consultant. Met zijn bedrijf Wild Cherry Consult, voorziet hij in België en in het buitenland film, televisie en commercials van de nodige muziekrechten. Zijn passie voor muziek ontstond begin jaren 70 en is tot vandaag nog steeds aanwezig. Naast de verschillende radiostations waar hij voor werkte, was hij eind jaren 90 ook te zien en te horen bij diverse tv-zenders. 

Wim Coryn: “Toen Geert (De Lombaerde – radiobaas, nvdr) me vroeg een muziekprogramma samen te stellen voor BE ONE, was mijn eerste gedachte, hier gaan we zestig minuten keiharde muziek programmeren… Ik ben echter milder geworden in mijn gedachten en met plezier kijk ik muzikaal terug naar meer dan veertig jaar muziek. Ik hoop dat jullie genieten van His Wildcherrys Voice”.

° BE ONE is in de regio’s Oostende en Blankenberge te beluisteren, respectievelijk op 107.4 en 105.6 FM.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx