RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Wim Ravell is niet meer (video)

Wim Ravell (foto bovenaan), geboren als Wim Peelman, is gestorven. De man won in 1989 de Soundmixshow van VTM met zijn versie van ‘Jackie’, een nummer van Scott Walker. Hij had zijn deelname te danken aan zijn… radioloopbaan.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw werd hij bekend bij Radio Seven (Zellik) als Wim van der Linden. Iets later kwam hij terecht bij Melody FM. Dat was het tweede netwerk van Danny Vuylsteke, naast Xtra FM (Denderleeuw). Nadien was Wim onder meer als deejay te horen bij de radio’s Micron (Vilvoorde) en Contact Aalst.

Zijn allereerste radio-uren maakte Wim als tiener bij Radio Joy (Buggenhout) en Radio Denderland (Opwijk). Veel later kwam hij ook even bij kabelradio Magdalena terecht. Hij sprak heel wat lokale en zelfs nationale radiospots in. Op aanraden van radiocollega Rudi Van Vlaanderen schreef hij zich in voor de eerste editie van de Soundmixshow, die hij dus won.

In 1993 nam hij deel aan het liedjesfestival Eurosong (toen nog BRTN) met het nummer ‘Alles Doen’, hij werd derde in de finale. Barbara Dex won toen met ‘Iemand als jij’ en mocht België vertegenwoordigen op het grote ‘Eurovisiesongfestival’ in Ierland. In totaal nam Wim elf singles op. Op 5 juli 2011 trad hij voor het laatst op en staakte zijn zangcarrière. 

Geboren en getogen in Baasrode, woonde Wim in Zele. Hij had een koksopleiding gevolgd en werkte als dusdanig in het lokale OCMW. Hij baatte ooit een frituur uit aan de achterkant van het station in Dendermonde. Hij sukkelde al jaren met de gezondheid, werd geopereerd aan zijn slokdarm, had rugproblemen en overleed aan de gevolgen van kanker.

Op 11 augustus aanstaande zou hij pas 60 jaar jong geworden zijn. Omdat de appel nooit ver van de boom valt, trad ook zijn zoon in de spotlights. Andy Peelman (onder andere de Buurtpolitie op VTM) is inmiddels zelf een BV geworden. (TB – met dank aan RVV)

Foto bovenaan: Credits: TextChat


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx