RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Wim Oosterlinck wordt Willy-motor: “Dit is mijn droom”

De overstap van radiopresentator Wim Oosterlinck (47) van het ‘grote’ Qmusic naar het ‘kleine’ Willy was gisteren een ‘voetnoot’ in de stoelendans bij Qmusic. Oosterlinck gaat er vanaf september de dagelijkse ochtendshow uitbouwen. Waarbij de muziek centraal zal staan, verzekert hij vandaag in Het Nieuwsblad. “Geen onnozelheden, geen dwaze spelletjes, geen ellenlange interviews.”

“In mei heb ik mijn bazen doen schrikken toen ik hen vertelde dat ik een droom had: Ik zou heel graag bij ons kleinste radiobroertje Willy de dagelijkse ochtendshow, die nog niet bestaat, opstarten. Ze geloofden mij eerst niet. Tot ze na een tijd het gevoel kregen: Oh, die meent dat.”

Willy, de digitale rockzender, werd in oktober vorig jaar gelanceerd. “De zender straalt een soort vrijheid en wildheid uit, die me van dag één enorm aanspreekt. Al wist ik nog niet meteen: daar wil ik gaan werken. Dat is langzaam gegroeid. Tuurlijk was het geen makkelijke beslissing om Qmusic te verlaten. Het zorgde voor een grote stabiliteit. Je kent iedereen, weet hoe het werkt. Dan denk je: wil ik wel in iets onzekers stappen?”

“Bij Willy is er nog een oase aan mogelijkheden en je kan experimenteren. Dat vind ik als radiomaker heel interessant. De voorbije jaren heb ik veel nagedacht over mijn toekomst. Wat moet ik gaan doen? Telkens als ik aan de radio denk, blijft dat kriebelen.”

“Het ochtendblok gaat wellicht grotendeels een éénmansproject blijven. Zoals het Willy betaamt, gaat het om de muziek: geen onnozelheden, geen dwaze spelletjes, geen oneindige interviews. De laatste twee jaar ben ik intenser met muziek bezig. Mijn smaak gaat breed, maar een groot stuk van mij neigt zeer hard naar die rock- en alternatieve muziek. Op Qmusic heb ik een aantal jaar de Rock 100 gepresenteerd, maar dat paste daar niet zo goed. Dus zijn we ermee gestopt. Maar dat zit heel erg in mij. Al maak ik vooral heel graag radio. De luisteraar verwennen en meenemen in verhalen en muziek is toch het fijnste wat er bestaat?”

“We weten dat Willy sinds maart tot nu met 43 procent is gegroeid”, zegt An Caers, directeur radio bij DPG Media. Niet alleen luisteraars vinden hun weg naar Willy. Ook de presentatoren komen zelf aankloppen. “Marcel Vanthilt heeft zelf gemaild met de mededeling dat hij graag wilde presenteren bij ons. Hetzelfde geldt voor Luc Janssen. Dat zijn mensen die nog eens echt over muziek en die passie daarvoor willen vertellen en merken dat het bij ons kan.”


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
9 juli 2020 - 22:18 22:18

Mooi. Willy is een verrijking in radioland. Vooral stevig format en gelukkig nu en dan wat gepraat en info zonder storend te zijn. Uiteraard kan DPG er geld tegen aan gooien wat Roxx niet zo lukt, al klinkt het daar ook goed. Of er plaats is voor twee is uiteraard een vraagteken. Uiteraard kan DPG meer dan opvallend elke andere speler. De nonstop kanalen vind ik wel verspilling van de ether. Maar dat enthousiasme is schitterend en verdient voor mij veel respect. Succes!

Patrick Moedbeck
Patrick Moedbeck
9 juli 2020 - 16:50 16:50

Een goeie zet van DPG media want zo kan Willy groeien en wordt het luisteren via DAB+ weer interessanter. En geen geleuter is ook mooi meegenomen. Eerst was er nogal wat kritiek op de verschillende JOE non-stop zenders maar het is bij momenten toch een verademing om alleen naar muziek en nieuws op het uur te luisteren.

Jan D.M.
Jan D.M.
9 juli 2020 - 15:14 15:14

Wat heeft hij dan tot op heden gedaan ? “Onnozelheden, dwaze spelletjes en ellenlange interviews ? Hoelang gaat hij dit nu volhouden ?

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx