RadioVisie

  • .
    .

Wim de Groot: Programmacoördinator bij Radio Seabreeze AM 1395 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Als kleine jongen was hij snel gegrepen door het fenomeen radio. Bij het luisteren naar de zeezenders wist hij al onmiddellijk dat hij daar ooit bij wilde zijn. Wim de Groot (foto bovenaan) begon aan zijn grote avontuur vanuit het ouderlijke huis, op zolder met z’n eigen Radio Eldorado. Later maakte hij programma’s voor Radio Benelux voor Hilversum en omstreken. 

Tot hij eindelijk de kans kreeg om z’n jongensdroom – radiomaken vanop zee- waar te maken. Hij werd gevraagd om het team van Radio Mi Amigo 272 te versterken. Op 26 juni 1979 stapte hij aan boord van de MS Magdalena die verankerd lag op twaalf mijl uit de Belgische kust. Als eerste live dj mocht hij op 1 juli 1979, om 13:00 uur, z’n eerste programma presenteren. Tot zijn grote spijt duurde het avontuur op zee niet lang want hij was ook de laatste live dj die op 19 september om 22.00 uur te horen was tijdens het programma ‘Club 33’. Het zendschip strandde op een zandbank en werd in beslag genomen.

Terug naar het ‘gewone’ leven aan land dus. Hij leerde zijn vrouw kennen, er kwamen kinderen, hij maakte z’n werkgever gelukkig en het gezin trok met een camper door Europa. Al bleef de radio als een rode draad doorheen z’n leven lopen. Wim werkte voor meerdere stations aan land waaronder Radio Dynex in Almere. In 2016 stapte hij over naar Radio 036, de lokale omroep in hetzelfde plaatsje. En toen kwam de kans om mee te doen met… Radio Mi Amigo International. Hij maakte er programma’s van begin 2016 tot mei 2017.

Na het overlijden van de eigenaar kon hij in juni 2017 aan de slag bij Seabreeze 1395 AM, waarvoor het drie shows maakte; ‘Rock Wave’ op de woensdag en vrijdag om 18:00 uur. ‘Zender in woelig water’ op de donderdag, eveneens om 18:00 uur.

Sinds 3 maart 2021 is Wim de Groot nu Programma Coördinator bij Radio Seabreeze 1395 AM.
Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan kooijman
Johan kooijman
10 april 2021 - 17:41 17:41

Ik luisterde altyd naar miamigo nu ook wel eens via kortegolf
wij hadden een geheime zender ook onder miamigo haha

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx