RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Willy’s tweede Riff Top 100

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij de digitale radiozender Willy gaan ze vandaag voor het tweede jaar op rij op zoek naar dé beste gitaarrif aller tijden. Welke riff volgt het gitaarwerk uit ‘Whole Lotta Rosie’ van AC/DC op? Dat ontdek je tussen 10.00 en 18.00, samen met Willy-dj’s Cedric Maes en Annelies Orye tijdens de Riff Top 100. Eén gelukkige luisteraar maakt kans op een Gibson Les Paul gitaar.

In de aanloop naar de Riff Top 100 ging Cedric Maes – die ook gitarist van The Sore Losers én verkoper bij muziekwinkel Jacky Claes in Genk – op zoek naar de ‘The Holy Grail’ onder de gitaren. En die zoektocht leidde hem zelfs tot in Parijs om te spelen op één van dé gitaren waarop zijn grote gitaarheld Jimi Hendrix ooit speelde, een Fender Stratocaster (zie filmpje onderaan).

Toch was er één gitaar die nog meer tot de verbeelding sprak: een originele Gibson Les Paul. “Wat een Stradivarius is voor violisten, dat is de Gibson Les Paul Standard uit het jaar 1959. In dat jaar werden er iets meer dan zeshonderd stuks van gemaakt in Amerika, en het was een flop. Pas nadat legendarische gitaristen zoals Jimmy Page van Led Zeppelin en Keith Richards van The Rolling Stones erop gingen spelen, werd deze gitaar een legende”, vertelt Cedric.

Deze gitaar is dus alleen in het bezit van rocksterren of mensen met diepe zakken. Toch mocht hij, als enthousiaste gitarist uit Maasmechelen, hem uitproberen.

  • Luisteren naar Willy kan via willy.radio, DAB+, via de Willy-app en op Telenet kanaal 931.

TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Willy

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx