RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Willy nodigt vrienden en vriendinnen uit (op vrijdag)

Het aftellen naar de eerste rockplaat bij Willy kan beginnen, op 11 oktober 2019 om 07:00 uur is het zover. Willy richt zich tot de luisteraars onder het motto ‘Music Matters’. Elke dag nonstop muziek en op vrijdag verbale versterking van Ruben Block, Iwein Segers, Stijn Meuris, Sofie Engelen, Tim Van Aelst, Cedric Maes en Annelies Orye. 

Voor het eerst op radio

Bij Willy kruipen muzikanten Ruben Block, bekend als frontman van Triggerfinger, Stijn Meuris en Cedric Maes, gitarist bij The Sore Losers, voor het eerst achter de radiomicrofoon.

Ruben Block: “Het begrip ‘carte blanche’ stond mij heel erg aan (lacht). Je kan muziek spelen die je zelf goed vindt en daarbuiten kan je een programma maken rond een bepaald thema. Dus toen ze mij vroegen of ik wou meewerken aan Willy, begon er meteen van alles te borrelen. Muziek hoort op verschillende manieren bij mijn leven: als luisteraar, uitvoerder en ook als schrijver. Het heeft verschillende gedaantes en het leek mij spannend om daar een radioprogramma over te maken.”

Ook televisiemaker Tim Van Aelst, die drie Emmy-awards won met zijn programma’s ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat als?’ en ‘Hoe zal ik het zeggen?’, kruipt voor de eerste keer achter een radiomicrofoon. Hij vertrekt hiervoor vanuit de televisieprogramma’s die hij gemaakt heeft en het belang van muziek erin. Zo zocht hij inspiratie in muziek uit de jaren 60 voor ‘Benidorm Bastards’, muziek uit de jaren 70 voor ‘Wat als’, muziek uit de jaren 80 voor ‘Safety First’ en muziek uit de jaren 90 voor ‘Studio Tarara’.

Tim Van Aelst: “Eigenlijk ken ik niets van radio maken, maar toen ik hoorde van Willy was ik meteen fan en kon ik niet anders dan hier mee mijn schouders onder te zetten. Bij de tv-programma’s die wij maken, is de muziek heel belangrijk en bepalend geweest. Op Willy ga ik daar dieper op inzoomen en de luisteraars meenemen in het verhaal achter de muziekkeuze.”

Robin Vissenaekens (programmadirecteur): “Willy is het stoere broertje van Qmusic en Joe met een hoek af, een zender waar alles kan en mag en waar Willy’s carte blanche krijgen. We zijn enorm blij met deze eerste ‘Willy-bende’ die allemaal goesting hebben om hun passie voor muziek te delen. Er zijn een paar ervaren radiobeesten zoals Sofie en Iwein, ervaren muzikanten zoals Ruben en Cedric en een paar eigenzinnige muziekliefhebbers zoals Stijn, Tim en Annelies. Wat je elke vrijdag precies krijgt, is met dit team nooit echt duidelijk. Je krijgt sowieso iets met goeie muziek (lacht).”

Eerst plaat gekozen door The Scabs: lijflied van Willy Willy

Op 11 oktober 2019 stuurt Willy de eerste gitaarplaat de wereld in: “All the Young Dudes” van Mott the Hoople, het lijflied van rockgitarist Willy Willy van The Scabs. “Toen er over de naam gedacht werd voor de zender, overleed Willy Willy. De Vlaamse rocker der rockers is zeker een soort inspiratie geweest”, licht Robin Vissenaekens toe. Het was aan mede bandlid Guy Swinnen om de eerste plaat bij zender Willy te kiezen: “Willy had voor zijn begrafenis zelf enkele nummers gekozen en dit was zijn absolute favoriet. Dus als Willy hem wil eren, zou dit het eerste nummer moeten zijn.”

Willy op vrijdag

Een vrijdagochtend bij Willy start met Sofie Engelen (07:00 – 10:00), gevolgd door Iwein Segers (10:00 – 13:00). Stijn Meuris (13:00 – 15:00) neemt de namiddag voor zijn rekening waarna het de beurt is aan Annelies Orye (15:00 – 18:00). Tussen 18.00 en 19.00 neemt Tim Van Aelst plaats achter de microfoon. Cedric Maes zet als eerste de vrijdagavonden in (19.00 – 20.00), tot Ruben Block de microfoon overneemt in november. Onder de noemer ‘Free Willy’ wordt de vrijdag afgesloten met een blok voor jong talent met onder andere live-sessies.

Heynen

Willy beluisteren?

Willy zal te beluisteren zijn via de website willy.radio, DAB+, het nieuwe Radioplayer-platform, en via smartspeakers (commando: “Hey Google, praat met Willy Radio”). Willy spreekt ook tot de luisteraar via Facebook en Instagram.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx