RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Willy neemt Tomas De Soete aan boord

Tomas De Soete, vorige week nog in het nieuws vanwege zijn ontslag op de VRT, neemt na de kerstvakantie bij Willy tijdelijk het ochtendblok van Wim Oosterlinck over. Die laatste neemt een half jaar ouderschapsverlof. Ook nadien blijft De Soete aan boord.

Het bericht werd vanmorgen eerst verspreid via de sociale media van Willy, maar het nieuws hing in feite al sinds vorige week in de lucht. Het was HLN.be – uit hetzelfde DPG Media – dat vorige week liet verstaan dat Tomas De Soete al in onderhandeling was met de radiobazen aan de Medialaan in Vilvoorde.

Volgens HLN liepen die gesprekken zelfs al nog voor Tomas te horen kreeg dat er voor hem geen plaats meer was binnen de VRT. Willy was immers op zoek naar een ‘dragend gezicht’ voor het ochtendblok omdat Wim Oosterlinck gevraagd had om zes maanden ouderschapsverlof. De 49-jarige presentator is papa van Roos (10) en Bo (6). Hij schreef er in 2017 trouwens een boek over: “Ik wilde geen kinderen (en nu heb ik er twee)”.

Tomas en Wim zijn op radiovlak dan wel generatiegenoten en zielsverwanten, toch deelden ze nooit de spotlights bij Studio Brussel. Tomas zat tussen 2002 en 2006 bij StuBru nog op het reservebankje. Pas toen Wim Oosterlinck in de zomer van 2006 de overstap maakte naar Qmusic mocht hij – samen met Siska Schoeters – de avondspits bij StuBru voor zijn rekening nemen. Het was de start van zes uiterst succesvolle radiojaren bij de zender.

Van september 2008 tot juni 2012 was Tomas er de ochtendman, op dat moment veruit het sterkste en best scorende radioblok van de zender. Ongetwijfeld was die referentie doorslaggevend om vandaag in aanmerking te komen als – weliswaar tijdelijke – nieuwe ochtendman bij Willy. Al bevestigt Willy dat Tomas wel degelijk een vast contract krijgt en dus ook aan boord blijft na die tijdelijke vervanging in de ochtend.

Wat er op duidt dat de rockzender van DPG Media voor het najaar van 2023 nog meer ambitieuze plannen koestert. Of hoe DPG Media met veel geduld en boterhammen niet alleen de toenmalige radiohelden van StuBru inhaalt, maar ook de toenmalige generatie jonge luisteraars, die zich vandaag veelal in de commercieel interessante doelgroep 25-44 bevinden.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
9 december 2022 - 19:42 19:42

Net zoals in het voetbal: een heerlijke transfer.
De gebraden kippen vliegen Willy in de mond.
Let’s go !

sif
sif
9 december 2022 - 12:11 12:11

Gaat Tomas dan ook de promospots van Qmusic inspreken?

Jan D.M.
Jan D.M.
9 december 2022 - 16:21 16:21
Antwoord aan  sif

Tomas doet en kan alles… en niets !

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx