RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Willy gaat de pannen van het dak rocken

Rockzender van DPG Media start dit najaar onder het motto ‘Music Matters’

De geruchten circuleerden al een tijdje. In Het Blad meldden we het reeds en nu is het helemaal officieel. Willy is de naam van het nieuwe radioproject dat DPG Media lanceert dit najaar. Met een rockformaat onder het motto ‘Music Matters’. Uitsluitend digitaal te beluisteren weliswaar.

An Caers (directeur radio DPG Media): “Bij Willy kan elke muziekliefhebber terecht die de volumeknop al eens graag opendraait, zonder een cliché rockzender te worden. Willy wil muzikaal prikkelen, verrassen met klassiekers die nog niet zijn grijsgedraaid. Met af en toe een vleugje jeugdsentiment, maar ook genoeg nieuwe gitaarmuziek om te ontdekken. Van The Kinks en Jimi Hendrix, via Talking Heads, Pixies, Triggerfinger en dEUS tot Arcade Fire, Tame Impala, Balthazar en Whispering Sons”.

Willy is te beluisteren via DAB+, de website willy.radio, het nieuwe Radioplayer-platform en via smart speakers. “Door de technologie is het nu het ideale moment om Willy te lanceren, zeker als je weet dat in 2021 meer dan de helft van de Vlamingen digitaal zal luisteren”, licht An Caers toe.

Willy gaat dit najaar van start. “Het is de bedoeling om er een volwaardige radiozender van te maken”, zegt Caers in De Morgen. “Dat hoeft daarom niet op de traditionele manier te worden ingevuld. Willy is een buitenbeentje in het radiolandschap.”

Een traditioneel zendschema met ochtend- en avondblokken hoeven we niet te verwachten. Voorlopig wordt alleen op vrijdag met zo’n schema gewerkt. “Wat niet betekent dat er tijdens de rest van de week enkel muziek te horen zal zijn”, verduidelijkt Caers. Zo wordt er gewerkt aan podcasts en is het de bedoeling om bekende muziekliefhebbers een paar uur zendtijd cadeau te doen. “Op die manier leren de luisteraars nieuwe muziek kennen”, legt Caers uit. “Want dat is uiteindelijk waarmee je het verschil maakt.”

Op marktaandelen of luistercijfers wil Caers zich niet vast laten pinnen. “Omdat we afhankelijk zijn van de snelheid waarmee die digitale shift gebeurt, is het te moeilijk om daar voorspellingen over te doen.”


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
25 augustus 2019 - 02:01 02:01

Goed gezien de VRT probeert deze doelgroep te bereiken met Radio 1 maar dit kanaal moet tegelijk halftijds nieuws en sport zender zijn.

wilfried
wilfried
29 augustus 2019 - 22:41 22:41
Antwoord aan  Dimitri

Laat Radio1 maar doen deze zijn goed bezig. De oudere generatie rockers is niet vies van de actualiteit en de sport.

Wilfried
Wilfried
23 augustus 2019 - 18:50 18:50

Studio brussel zoals in de eerste 10 jaar is terug

Eb
Eb
23 augustus 2019 - 08:48 08:48

Concurrentie voor Roxx?

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx