RadioVisie

  • .
    .

Willy gaat de klok rond Belgisch

In de ‘Week van de Belgische Muziek’ draait Willy alleen maar producties van eigen bodem. Verder zet de digitale pop- en rockzender elke dag jong of onbekend talent in de kijker onder de noemer ‘Verse Vis’. “We gooien alle internationale bands een week lang in de ijskast. Doordat we 24/7 alleen maar Belgische muziek draaien, hoor je niet alleen de bekendste songs, maar ook vergeten parels en albumtracks die je normaal niet meer op de radio hoort”, zegt Kevin Moens, muzieksamensteller van Willy.

Willy gaat ook elke dag op zoek naar ‘Verse Vis’. Lees: jonge of minder bekende bands die aan een groter publiek voorgesteld worden. Per dag worden zeven bands van het Vi.be-platform geplukt. Daar kunnen artiesten en bands zichzelf voorstellen en hun muziek insturen. Wim Oosterlinck, Sofie Engelen (foto bovenaan – rechts), Iwein Segers en Annelies Orye vissen de meest belovende talenten eruit en geven hen airplay in hun programma’s.

“We hebben altijd al veel aandacht voor de Belgische muziekscene maar net nu willen we hen een extra hart onder de riem steken. Want de hele sector, van muzikanten over technici tot clubs en festivals, ziet echt keihard af. En ook jonge bands krijgen net nu heel weinig kansen. Daarom trekken wij deze week de kaart van minder bekend talent. Belgian Music Matters”, aldus channel manager Annelies Orye (foto bovenaan – links).

Ook Marcel Vanthilt, Stijn Meuris, Luc Janssen, Andries Beckers en Cedric Maes hebben hun lijn uitgegooid. Zij hebben elk een artiest of band aan de haak geslagen waarvan zij vinden dat die een extra duwtje in de rug verdient. Marcel en co. komen hun vangst zelf voorstellen in de ochtendshow van Wim Oosterlinck, elke band speelt er dan ook een livesessie.

Op zaterdagochtend draait Jan Van den Bossche de beste Belgische klassiekers in ‘Class X’ en op zondag kleurt ook ‘Slacker Station’ met Iwein Segers zwart-geel-rood. Samen met Sarah Pepels van Portland brengt hij op Valentijn een ode aan de vaderlandse muziek en sluit daarmee de ‘Week van de Belgische Muziek’ af.

° Willy is te beluisteren via DAB+, Willy.radio of de RadioPlayer app.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx