RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Willy en KINK smokkelen muzikale export

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Met de grens tussen Nederland en België gesloten en het live circuit op slot slaan rockzenders Willy (BE) en KINK (NL) de handen ineen om vaderlands talent voor te stellen aan de buren. Elke vrijdagmiddag (17:00-21:00 uur) smokkelen Nederlander Tim op het Broek en Vlaamse Annelies Orye muzikaal exportproduct naar de ander om zo Belgische bands aan Nederlandse luisteraars voor te stellen en Nederlandse bands aan de Belgen.

Afgelopen vrijdag was de eerste uitwisseling, waarbij Tim op het Broek Waltzburg liet horen op Willy“Ik heb het zo raar gevonden waarom we op de radio niet veel meer van elkaar laten horen. In België bestaat er al heel lang een super spannende muziekscene en in Nederland is dat niet minder. Waarom steeds in hetzelfde rondje draaien wanneer je zoveel van elkaar kunt leren en ontdekken?” Annelies Orye kwam met de Gentse band Rhea. “Normaal ga ik in de zomer nieuwe bands ontdekken op de festivals. Vrienden nemen me mee op sleeptouw of omgekeerd. Gelukkig kan Tim mij nu nieuwe bands tippen!” 

Naast het wekelijks tippen van muziek uit eigen land op de radio hopen beide radiostations in de toekomst vaker samen op te trekken om de liefde voor alternatieve rock uit te dragen. “We kunnen niet wachten tot we onze Vlaamse muziekvrienden weer treffen op een Down the Rabbit Hole of Pinkpop”, zegt KINK-programmadirecteur Michiel Veenstra.“De muziek bindt ons en doet gelukkig ook in tijden van zelfisolatie, maar we kijken er naar samen een pintje bij een podium te drinken”, sluit Willy-muzieksamensteller Kevin Moens zich daarbij aan.
 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Geert
Geert
24 april 2020 - 19:00 19:00

Kink en Willy? Kink is wel een radiostation hè Willy is iets van ja we hebben hier iets en weten niet wat ermee gedaan…binnenkort hier ook nog Johnny en Marina radio. Zet dit nooit meer samen op èèn hoofdpagina want ze hebben niks met elkaar te maken.

Henri Persoons
Henri Persoons
25 april 2020 - 16:56 16:56
Antwoord aan  Geert

Het is duidelijk, Geert, dat jij nog niet naar Willy hebt geluisterd of een behoorlijk verkeerd beeld hebt van wat een radiostation is. Beiden zitten enkel op DAB+ en online, beiden focussen zich op alternatieve rockmuziek en het kan zijn dat de presentatoren je niet helemaal liggen, maar da’s persoonlijke voorkeur, natuurlijk.

Het valt me op dat zenders onder de paraplu van DPG Media het hier vaak hard te verduren krijgen met van die zinloze comments als de jouwe. En dat terwijl er toch wel veel volk naar luistert, dus ze zullen dan toch wel IETS goed doen, zeker?

Doe jezelf een plezier zet maak je koffie ‘s ochtends met water in plaats van met azijn. Da’s lekkerder en je wordt er een pak minder zuur van.

Ron
Ron
25 april 2020 - 19:00 19:00
Antwoord aan  Geert

Lekker constructieve reactie Geert! Nee, beide alternative rockstations op DAB+ hebben helemaals niks met elkaar te maken, schande volgens jou dat ze zowaar een leuke samenwerking op poten zetten. Zet ‘m maar snel weer op Roxx dan…

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx