RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Willy brengt vinyl-elpee uit

Gitaar te winnen tijdens Riff Top 100

Geen radiostation dat niet – ooit – z’n naam verbond aan een muziek-cd. Alle nationale zenders deden en doen het, af en toe waagt ook een netwerk of grotere lokale radio zich aan de stap naar de muziekwinkel. Wanneer het format van de zender nauw aansluit bij een genre of een populaire hitlijst, dan is de stap makkelijk genomen. 

TOPradio, Minerva, Gemini, de hitlijsten van Klara, Radio 1 en 2, de hele specifieke uitzendingen van Qmusic en Joe… Allen zijn te koop op blinkend polycarbonaat. Willy voegt zich in het rijtje, maar doet het toch net iets anders. Uiteraard is dit ook een station dat heel makkelijk te identificeren is. De doelgroep is netjes afgebakend. Kortom, het is niet echt een verrassing dat, na een halfjaar radio-activiteit, de stap naar de winkel genomen wordt. 

Alhoewel, je niet meteen naar je favoriete store moet hollen, want ‘Belgian music matters vol 1’, een productie van Dunk! Records, is enkel te koop via willy.be. Of misschien moet je net wél snel zijn, want er zijn slechts vijfhonderd exemplaren verkrijgbaar… op vinyl. Bovendien moet je vooraf bestellen. De elpees, worden in juli verstuurd.

Te horen is een keuze van live nummers van Belgische bands die eerder te horen waren bij Willy. Zowel gevestigde waarden als K’s Choice en Stef Kamil Carlens en nieuwkomers als Black Leather Jacket, Tin Fingers en Fulco laten nummers uit hun repertoire horen. De hoes van de elpee zie je bovenaan dit bericht.

° Lees verder onder de foto’s

Moeten en nog riffs zijn?

Op donderdag 9 juni wordt trouwens de eerste ‘Riff Top 100’ uitgezonden op Willy. Tussen 10:00 en 18:00 uur zullen de meest iconische gitaarriffs te horen zijn. Luisteraars kunnen nog tot zondag 31 mei stemmen via willy.radio. De dag dat Les Paul geboren werd in 1915. De Amerikaan die als een van de eersten een elektrische gitaar met massieve klankkast ontwikkelde. Een mooie gelegenheid, vond Willy, om een gitaar weg te geven. 

Tom Kestens, voorzitter GALM: “Dit is een prachtproject, omdat het in moeilijke tijden de krachten bundelt en dus hoop brengt. GALM is dankbaar voor de steun, en zal met de opbrengst sowieso initiatieven nemen die muzikanten helpen. We krijgen trouwens meer en meer steun aangereikt, uit vele hoeken. Daarover later meer.” 
 Willy-dj Sofie Engelen: “Belgische artiesten, klein en groot, liggen Willy nauw aan het hart. Sinds de start van de zender in oktober vorig jaar hebben we het geluk gehad om al heel veel mooie live-sessies op te nemen in de Willy-studio met lokale bands. Met deze LP willen we een signaal geven dat Willy nieuwe lokale acts en ook gevestigde artiesten actief blijft ondersteunen.” (TB)

° Klik hier voor video van de tien live sessies


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx