RadioVisie

 • .
  .

Willy: Amenra verovert eerste plaats in Staalhard 100

Luisteraars geven de meeste stemmen aan Belgische metalband

Voor het tweede jaar op rij werd kerst op Willy hard gevierd met de ‘Staalhard 100’, waarin Sofie Engelen en Andries Beckers de honderd beste metalplaten draaiden. Amenra uit Kortrijk kreeg voor het nummer ‘A Solitary Reign’ de meeste stemmen van de luisteraars. Hiermee stootten ze ‘Angel Of Death’ van Slayer van de troon. 

‘Staalhard’, het metal programma van Andries Beckers op donderdag (16:00 tot 18:00 uur), is intussen een vaste afspraak voor liefhebbers van het genre. Ook binnen de Belgische metalscène leeft het programma en dat was duidelijk te zien aan de campagnes die vele bands de afgelopen weken gevoerd hebben om hun nummers in die lijst te krijgen. En met succes: naast Amenra staan ook nog Channel Zero, Stake Number Eight en Psychonaut in de top 10.

Colin H. Van Eeckhout, Amenra: “We zijn super dankbaar dat de mensen ons na al die jaren blijven omarmen. Zonder al die steun zouden we misschien al niet meer bestaan. We zijn allemaal ontzettend vereerd met onze podiumplaats. De erkenning en warmte die we hier krijgen overschaduwt de muzikale eenzaamheid die we allemaal het laatste anderhalf jaar ervaarden. Een mooiere afsluiter konden we ons niet wensen!” 

“Sommige songs zijn instant classics. Je kan er niet altijd een uitleg voor geven, maar je merkt het aan hoe een song een eerste keer binnenkomt bij muziekliefhebbers. A Solitary Reign is er zo ene, een Belgische metalklassieker die genres overstijgt en ook ver buiten onze landsgrenzen mensen geraakt heeft, want laten we niet onnozel doen: Amenra hebben we al jaren niet meer voor ons alleen.” (Andries Beckers)

° Foto bovenaan: zanger Colin H. Van Eeckhout van Amenra te gast bij Willy
° Bekijk én beluister de volledige Staalhard 100 op Willy.radio

De Top 10 van de ‘Staalhard 100’

 1. Amenra – A Solitary Reign
 2. Slayer – Angel Of Death
 3. Channel Zero – Black Fuel
 4. Pantera- Walk
 5. Psychonaut – The Fall Of Consciousness
 6. Iron Maiden – Fear Of The Dark
 7. Stake Number Eight – The Sea Is Dying
 8. Rammstein – Deutschland
 9. Slayer – Raining Blood
 10. Machinehead – Davidian


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx