RadioVisie

  • .
    .

Wijzigingen aan Vlaamse frequentieplan

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Vlaamse Regering keurde vrijdag (2 juli) een beperkte wijziging van het frequentieplan definitief goed. Het gaat louter om enkele vormwijzigingen, omdat enkele gemeenten intussen fusioneerden en daardoor van naam wijzigden.

De wijziging was nodig in het kader van in het kader van de nieuwe erkenningsprocedure voor de landelijke commerciële FM-netwerken. Voor Meeuwen-Gruitrode, dat vandaag door het leven gaat als Oudsbergen, zijn er geen technische wijzigingen en betreft het enkel een naamswijziging. Het plan om de 103.3 van Ronse – een frequentie uit het derde landelijke pakket – te verhuizen naar Kluisbergen werd op de valreep geschrapt.

Zoals bekend danken Qmusic en Joe hun huidige licenties nog steeds aan hun erkenningen in 2001. Oorspronkelijk liepen die erkenningen maar tot eind 2010, maar ze werden intussen al tot drie keer toe verlengd zonder dat concurrenten te kans kregen om een dossier in te dienen.

Het zou de bedoeling zijn om uiterlijk tegen 16 augustus in het Belgisch Staatsblad een oproep te lanceren om dossiers in te dienen. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle wil de drie winnaars uiterlijk eind dit jaar bekendmaken.

De nieuwe licenties gaan wel pas in op 1 januari 2023. Dus ook als Qmusic, Joe en/of Nostalgie eind dit jaar hun licentie zouden verliezen, dan mogen ze nog een jaar lang – tot 31 december 2022 – blijven uitzenden via hun bestaande FM-frequenties. Kwestie van hun luisteraars zo maximaal mogelijk voor te bereiden op een eventuele toekomst via DAB+ en/of online.

Over dit dossier verschenen eerder al volgende stukken bij RadioVisie


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
6 juli 2021 - 21:11 21:11

Hopelijk komen er 3 zenders uit 3 verschillende huizen. Want nu gaat DPG met de 2 beste frequenties lopen terwijl ik absoluut geen fan ben van hun klankkleur dat iets te veel over de top is.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx