RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Willy wordt 3 en zet 1000 nummers op 1 rij (video)

Helmut Lotti wordt heavy rocker voor de eerste ‘Willy 1000’

Willy vindt dat het aan de vooravond van z’n derde verjaardag alweer tijd is voor – zoals ze het zelf omschrijven – ‘de grootste, stoerste, langste, vuilste lijst die de zender ooit lanceerde: de Willy 1000’. Van vrijdag 30 september tot vrijdag 7 oktober duizend rockplaten, gekozen door de luisteraars. Volgens Helmut Lotti mag één nummer alvast niet ontbreken: ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden. Speciaal voor de gelegenheid liet de tenor de rocker in zichzelf los en coverde hij zijn ultieme rockplaat. ‘Iron Lotti’ ging daarvoor zelfs uit de kleren…

Helmut Lotti: “Mijn broer Johan is hardrock fanaat en draaide het album ‘The Number of the Beast’ van Iron Maiden vroeger plat. ‘Run to the Hills’ was mijn persoonlijke favoriet. Op een dag was ik dat nummer aan het meezingen toen mijn vader plots binnenkwam. Hij stond aan de grond genageld en zei ‘amai gij kunt zingen’. Dat was de eerste keer dat ik een compliment kreeg van mijn vader over mijn zang. Daarom is het heel speciaal voor mij en stem ik het op nummer 1 in de Willy 1000.”

In de ‘Willy 1000’ hebben alleen de luisteraars het voor het zeggen. Via willy.radio of via de Willy-app kan nog tot woensdag 28 september gestemd worden. “Alles kan, alles mag. Behalve één nummer. Je hebt het waarschijnlijk door de jaren heen al gemerkt, maar in andere lijsten staat bijna altijd Bohemian Rhapsody op 1. Prachtig nummer. Grandioos, episch en geweldig. Maar bij ons komt het er niet in. Want wij zijn Willy en wij zijn niet zoals de rest. De Willy 1000 wordt dus de enige lijst zonder Bohemian Rhapsody, want je kan er niet op stemmen”, aldus Wim Oosterlinck.

° Tekst gaat verder onder de video

Willy: drie jaar, elk dag rockmuziek

Exact op 11 oktober heeft Willy er drie jaren opzitten. De zender heeft intussen een volwaardige programmatie opgebouwd. Die wordt gedragen door Wim Oosterlinck, Sofie Engelen, Marcel Vanthilt, Stijn Meuris, Andries Beckers, Iwein Segers, Cedric Maes, Elke Van Mello, Jan Van den Bossche en Elien D’Hooge. Daarnaast werd een eigen app gelanceerd, was Willy aanwezig op de festivals en werden er opmerkelijke acties op poten gezet. Zoals een muurschildering als eerbetoon aan Luc De Vos in het centrum van Gent, een zoektocht naar hét Willy-café van Vlaanderen en werd een eerste editie van High Voltage in Het Depot gelanceerd.

Annelies Orye (channel manager): “Willy is letterlijk van nul gestart, maar wel met tonnen ambitie. Als digital only station zijn we er intussen in geslaagd om een duidelijke plek te veroveren in het radiolandschap. En dat met een duidelijke missie: rockmuziek spelen waarvan ieders wilde haren overeind gaan staan. De ambitie is uiteraard om te blijven groeien en dé referentie te worden in Vlaanderen als het gaat over goede rockmuziek, because Music Matters.’”

° Willy-luisteraars kunnen deze ambitieuze hitlijst vanaf vrijdag 30 september elke weekdag volgen tussen 09:00 en 19:00 en in het weekend tussen 10:00 en 19:00. Wie op nummer 1 staat wordt duidelijk op vrijdag 7 (r)o(c)ktober.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
24 september 2022 - 15:54 15:54

FM is serieus oppervlakkig geworden, waar is de tijd dat men voor deze muziek nog dagelijks terecht kon bij Joe of StuBru. Vandaag wordt men doorgestuurd naar DAB+ in de vorm van Willy of Tijdloze. Ik ga niet zeggen dat MNM een slecht product is maar het blindelings opdoeken van Donna is voor de kleur op FM geen goede zaak geweest.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx