fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Wie helpt Ben uit de brand? (audio)

Sommige mensen hebben de gave dat er naar hen geluisterd wordt als ze met een idee naar buiten komen. En nee, we hebben het niet over politici. We blijven bij onze core business… radio dus. Bovendien, een beetje fan van ‘het theater van de verbeelding’ kent Ben Liebrand door zijn ‘Grand Mixes’ en zijn programma’s op Radio Veronica. Nu zet de man zich in voor een wel heel apart radioproject.

Mocht je helaas al op weg zijn om een heel klein beetje Alzheimer te ontwikkelen (en dat schrijven we niet zomaar), even geduld, het waarom wordt u meteen duidelijk, dan zetten we eerst enkele zaken op een rijtje, om jouw geheugen enigszins op gang te helpen.

De dj die niks meer zei

Liebrand debuteerde in 1983 bij Veronica met het programma ‘In The Mix’, dat op vrijdagnacht/zaterdagochtend tussen 02:00 en 03:00 uur werd uitgezonden. Voor het eerst werd er non-stop dansmuziek gemixt, zonder voice-overs. De enige woorden die te horen waren, was een aankondiging van de dj van het vorige programma; “Zet je radio maar aan en je diskjockey maar uit”, plus een lijst van songs.

Sinds 1991 is Liebrand actief bezig met 3D-animatie. Hij produceerde onder meer diverse tv-commercials van de cd-series Thunderdome, Happy Hardcore, Mega dance en Radio 538, de leaders van TMF en animaties voor de KLM en Pepsi. Verder is hij verantwoordelijk voor een groot deel van de visuals die Armin van Buuren gebruikt tijdens zijn live dj-sets.

Na het idee, nu de realisatie

Een mini-introductie, maar toch voldoende om duidelijk te maken dat deze man, die tegenwoordig in Canada woont, niet zomaar iemand is. Als hij met een idee komt, dan luister je. Zeker als hij plannen koestert om een radiostation te beginnen voor…  ouderen met dementie en de ziekte van Alzheimer.

Liebrand: ‘Ik wil een app ontwikkelen die de favoriete muziek uit de jeugd van je ouders op bepaalde momenten van de dag afspeelt. Door jou als zoon of dochter in te stellen. Ik zoek dus een ontwikkelaar die dat voor IOS en/of Android kan maken en ik zoek dus ook muziek uit de jaren ’30, ’40 en ’50, Nederlandstalig en Engels, om te kijken of er al een rechtenvrije selectie muziek aanwezig kan zijn in de app.”

“Momenten dat je je ouders weer even terug hebt uit de nare mist die Alzheimer of dementie over hun geheugen legt. We gaan dit dus samen helemaal voor nop doen. Een ontwikkelaar, wiens ouders getroffen zijn, hoef ik verder niets meer uit te leggen… In-app purchases? Ja, als donatie naar Alzheimer en dementie fondsen. Wat nog meer? Oude iPads/tablets beschikbaar stellen voor je ouders of zorginstellingen. Muziekrechten? Kijken wat er vrij is en verder zal de app gevuld kunnen worden door muziek die aangeschaft door de kinderen.”

Vrijwilligers en mensen met oud-materiaal kunnen met Ben Liebrand contact opnemen.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Zit BNL Radio in woelig water?

De muziek uit de lage landen wordt steeds stiller… Grote Plannen Op Paasmaandag, 13 april Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Dick is (nog steeds) radioactief – 2 (audio)

VRT nodigt iedereen uit op 6 oktober

Het Avondblad van 26 september (audio)

Sluiten