RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Wie geeft de VRM een boete (deel 2)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wie nog twijfelt dat er ‘een klein juridisch probleempje’ was met een aantal frequenties van Qmusic, Nostalgie en Joe moet bijgevoegde pdf-files toch eens bekijken. Hier ging het over: de drie commerciële spelers maakten gebruik van niet langer erkende FM-frequenties. Dat werd door o.a. de Vlaamse Radiovereniging aangekaart, waarna de ministerraad vorige week vrijdag 19 januari, snel een noodwet goedkeurde.

‘Some pigs are more equal’

Een noodwet die eerder op een noodverband lijkt. Want de samenwerkingsovereenkomst met de Franstalige Gemeenschap is nog niet van kracht. En dat is toch echt wel een voorwaarde. Bovendien werd er geen advies aan de Raad van State gevraagd. Tot slot werd er ook geen bevraging gedaan. Het boek ‘The animal farm’ (van visionair George Orwell) is in deze niet ver weg. Minstens de beroemde zin: ‘Some pigs are more equal’ is treffend. Kortom, het blijft als een paal boven water staan dat er jarenlang zonder rechtsgrond werd uitgezonden.

De VRM leverde zonder rekening te houden met de uitspraak van de Raad van State zendvergunningen af zonder rechtsgrond. De frequenties van SBS en CFM NV in Poperinge en Brussel zijn niet verschenen in dit besluit. Voorlopig kunnen S-radio en hit fm daar niet uitzenden. Ook zij kunnen er niet mee lachen. Blijft dus de vraag wie de VRM daarvoor een boete zal geven? En of iemand dit besluit zal aanvechten bij de Raad van State.
 
Nog zestig onzekere dagen te gaan voor Sven Gatz en zijn administratie.

° Lees ook: Wie geeft de VRM een boete?

° Noodwet 1
°
Noodwet 2


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx