RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

Welcome back Ferry!

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het meest tot de verbeelding sprekende en energieke uithangbord voor dance freaks en verfijnde melomanen, de ‘Soulshow’ van en met Ferry Maat, werd de voorbije weken en maanden volledig overschaduwd door de verwerking van immens verdriet. De ultieme reis van echtgenote Lenny eiste een broodnodige adempauze.

Maar gedragen door de onophoudelijke empathie van de fans en met het vooruitzicht op de uitgebreide happening van een halve eeuw onafgebroken aandacht voor artiesten als Freddie Jackson, Luther Vandross, Change en talloze anderen, werd toch wel vrij snel een nieuwe, bevrijdende afspraak vastgelegd: 5 januari 2023 om 20.00 uur, live vanop Bonaire. We waren er bij…

Friends forever

Geen terugkeer zonder de favoriete band des huizes; Earth, Wind & Fire. Dit keer met een meer dan motiverende boodschap: ‘’Time to get back on the road. Gonna leave these troubles behind. Time to carry the load’. Of hoe de groep uit Chicago, met hun typische sound, meteen een krachtig statement neerzette.

‘The Glow of Love’ van Change gevolgd door één van de absolute club standards ‘Joho, Rock Your World’ van Weeks & C°, nodigden uit tot een wereldwijd rondje ‘Dance Across The Floor’. Geen lach zonder traan wanneer kort de redenen werden samengevat waarom de pauzeknop – einde september vorig jaar – werd ingedrukt. Een ronduit droevige tijd waarbij de presentator gelukkig op de steun van zijn vrienden op het tropische vakantie-eiland kon rekenen.

Sterk gevarieerd

‘Party Night’ van The Isley Brothers op verzoek? Geen probleem, zo gedraaid. Kennismaken met een nieuwe band? De krachtige blazerssectie van Horn House van de Oostenrijker Stephan Redtenbacher en Dave Limina, met de allures van de IJslandse club Mezzoforte, maakte grote sier met stevige arrangementen.

Het ontlokte de terechte vergelijking met Level 42’s ‘Something About You’ uit. Het plezier waarop oud en nieuw materiaal vloeiend aan elkaar gelinkt werden, knalde als vanouds. Mike en Brenda Sutton verhoogden, voor zover nog nodig, het tijdloos luistergenot met ‘Don’t Let Go On Me’. Soul, disco, funk, geen enkel genre binnen het ruime aanbod van het zaterdagse nachtleven bleef onbehandeld. 

Op volle snelheid

Tijd om in het tweede uur te sporen met de legendarische ‘RR Express’ van Rose Royce uit 1981 om vervolgens, als verrassing, gloednieuw werk van Whitney Houston uit het niets te toveren. Totaal onbekend materiaal van de overleden zangeres waarbij Narada Michael Walden en technicus David Frezier alle beschikbare stukjes van de complexe puzzel tot een knap geheel kneedden.

‘Far Enough’ was een meer dan technisch hoogstandje. En om de creatieve doe-het-zelvers voor hun niet aflatende inspanningen te belonen, mocht de ‘Bond van Doorstarters’ uiteraard niet ontbreken. Alex Kossen goochelde naar hartenlust met onder andere C&C Music Factory en de typische urban tracks als ‘There’s No Stoppin’ Us Now’ van Ollie en Jerry om naadloos in ‘We Are The Young’ van Dan Hartman te glijden. Puur vakmanschap dus.

Regen in het park

Tussendoor werd een stand van zaken over het tegenvallende weer op Bonaire gegeven. Buitengewoon veel regen waardoor tal van reeds in slechte staat verkerende wegen in een hopeloze staat belandden. Vlug nog enkele aanvragen, inclusief ‘Mac Arthur Park’ van Donna Summer behandelen om daarna met ‘San Salvador’ van Azoto af te ronden.

En ondanks de vrees voor een nieuwe ingreep, die er naar verluidt nog dit jaar aankomt, stond één zaak als een paal boven water. Mister Soulshow presenteerde een meer dan geslaagde comeback. Een geruststelling voor de fans en ideaal om na de rollercoaster van pijnlijke emoties de blik te richten op de grandioze viering van vijftig jaar muziekbeleving.

Meer info? Op Soulshow.nl is alles over de dagelijkse OldSkool Shows en over het downloaden van de app te ontdekken. (FVM)

Waar en wanneer?

 • Mega Classics 99,5 (Bonaire) donderdag: 20:00 – 22:00 uur (03:00 – 05:00 uur CET)
 • Radio Paradise 103,1 MHz (Curaçao): donderdag: 19:00 – 21:00 uur (02:00 – 04:00 uur CET) 
 • Radio NH Gooi (Hilversum – Nederland): Vrijdag: 18:00 – 20:00 uur
 • Jamm FM 104,9 MHz (Nederland): zaterdag: 16:00 – 18:00 uur. 
 • Soulshow Radio: donderdag: 14:00 – 16:00 uur (20.00 – 22.00 uur CET).

   Blikvangers op deze dag

   Je zou ook interesse kunnen hebben in...

   Inschrijven
   Abonneren op
   guest

   3 Reacties
   Inline feedback
   Bekijk alle reacties
   Michel Willemse
   Michel Willemse
   7 januari 2023 - 14:48 14:48

   Bij JammFM is het zaterdags tussen 16 – 18 uur Ter info!

   Johnny De Ponny
   Johnny De Ponny
   6 januari 2023 - 15:52 15:52

   inderdaad niet te geloven op zulke leeftijd nog zo’n groove hebben.
   zeer weinig dj’s die in de buurt komen.
   ride on Ferry.

   Claude Van Isterdael
   Claude Van Isterdael
   6 januari 2023 - 15:15 15:15

   Ongelooflijk met wat enthousiasme en gedrevenheid Ferry weer het oude werk en de nieuwigheden van o.a Glenn Jones , The Whispers en wijlen Whitney Houston uit de luidsprekers weer liet knallen, doorspekt met de klassieke “soulshowjingles” en de nasale stem van zijn maatje Wolfman Jack……
   Amper te geloven dat dit programma alle trends kon overleven en binnenkort de 50ste verjaardag zal kunnen vieren !!

   Don`t copy text!
   3
   0
   Deel hier gerust uw gedachtenx