RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

Wel eens gehoord van … Jeepers?

De Nederlandse jinglemaker en producer Ferry van Beek van All Music Publishing betreedt de jinglemarkt met ‘Jeepers’, de ‘ontbrekende schakel’ tussen een jingle en een sweeper. Ofwel: ‘It starts as a jingle and it ends as a sweeper.’

Op 21 oktober beleefden de jeepers hun première in zijn eigen programma: ‘Wendel & van Beek’ dat van 19:00 tot 21:00 uur voor het eerst te horen was op GoodLIFE Radio. Andere radio- en internetstations mogen het programma gratis en voor niks uitzenden.

Ferry is een veteraan in het vak, al in de jaren 80 van de vorige eeuw bekend van ‘B&M produkties’. Nu is hij de drijvende kracht achter All Music Publishing, als uitgever van production music. Hij begon zijn carrière bij de landpiraat Radio Unique in Amsterdam.

Daarna was hij oprichter en DJ/Program Director van EXTRA 108, waar Edwin Evers, Floortje Dessing, Gijs Staverman en Toine van Peperstraten hun eerste stapjes zetten. In 1995 was hij de eerste program director van Lex Harding’s TMF. Na zo’n dertig jaar radiostilte is hij nu weer terug in het vak.

Hij maakte de jeepers samen met Sander Kerklaan (tussen 2008 en 2013 Music & Production Director bij Top Format). Daarna componeerde en produceerde hij muziek voor zijn eigen production music library Blinq. Hij vond jingles maken weer ‘erg leuk’ om te doen. En dan niet met zangers die klonken “alsof ze net lachgas hadden gebruikt, waarna de autotune er overheen was gezet, maar naturel en daarmee afwijkend van de stijl van vandaag”.

Sabine Wendel, van het programma, is verhuurmakelaar in Amsterdam, ze werd als meisje geraakt door Hilversum III, nam deel aan het eerste Big Brother seizoen in 1999, schreef het boek ‘Big Sister’, was co-host bij een Brabantse ochtendshow. (Jingleweb)

° Foto bovenaan: Sabine Wendel (l) en Ferry van Beek in de studio van GoodLIFE Radio (foto GoodLIFE Radio)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx