RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

‘Week van de Belgische muziek’ in de maak

In februari 2021 lanceren VRT en VI.BE, het aanspreekpunt voor de Vlaamse muzieksector en co-organisator van de MIA’s, de ‘Week van de Belgische muziek’, als alternatief voor de MIA’s. De Covid 19-pandemie heeft verregaande gevolgen, ook binnen de muziekwereld. Daarom kozen beide organisatoren er nu voor om de uitreiking niet – zoals eerst gepland – te organiseren op 11 februari 2021, maar uit te stellen naar 2022.

De VRT en VI.BE werken samen om met deze speciale week de zwaar getroffen muzieksector een morele boost te geven aan het begin van het nieuwe jaar. Detailinformatie is nog niet bekend, op welke manier onder andere de publieke radiostations gaan meedoen, wordt later gecommuniceerd. 

Gerrit Kerremans, algemeen muziekcoördinator VRT: “Je kan er niet om heen dat 2020 de geschiedenis in zal gaan als een gebroken muziekjaar. Er zijn beduidend minder releases en het live circuit is zo goed als onbestaand. De muzieksector is werkelijk verlamd. Een groot muziekfeest organiseren zoals de uitreiking van de MIA’s elk jaar, is omwille van de gekende gezondheidsrisico’s niet aangewezen, en daarnaast ook praktisch en financieel moeilijk haalbaar. We willen de sector dan ook op een andere manier ondersteunen dit jaar.”

Luc Nowé, directeur VI.BE:  “Om de Week van de Belgische muziek de nodige weerklank te geven, willen we verschillende spelers uit de muziekwereld betrekken bij dit project. Door samenwerking kan de zwaar getroffen muzieksector de aandacht krijgen die ze verdient.”

De editie MIA’s 2020 wordt niet afgeschaft, maar uitgesteld tot 3 februari 2022. Dat wordt een ‘dubbele’ editie waarin zowel artiesten en hun releases uit 2020 als uit 2021 aan bod kunnen komen. Om de succesvolle releases die er ondanks de crisis toch waren bij de volgende editie de gepaste aandacht te geven, zal er een tussentijdse nominatieronde voor de mediajury plaatsvinden.

Zo maken verdienstelijke artiesten van 2020 een kans op een nominatie voor de editie 2020/2021. Deze beslissing werd genomen na overleg met verschillende spelers uit de muzieksector. VRT en VI.BE zijn ervan overtuigd dat een sterke MIA’s-editie in 2022 mee kracht zal geven aan de heropstart van de muzieksector. 


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

MIA’s met heel veel radio-inbreng

Op donderdag 7 februari worden voor de twaalfde keer de Music Industry Awards - de Lees verder

De winnaars van De Klara’s 2020

Na de MIA's was het de beurt aan De Klara's. Op zondag 15 maart 2020 worden in Studio Lees verder

Ultratop bestaat 25 jaar en krijgt MIA

Ultratop, de organisatie achter de gelijknamige hitparades, krijgt de Sector Lifetime Achievement Award tijdens de Lees verder

Blad 947: Kim Debrie, Belgische kranten en een Heldergemse lijst

• Kim testte positief op Covid-19 • Federale overheid blijft (te) gul voor kranten • Lees verder

VRT-radio breidt verkeersinfo uit naar fietsers

Het verkeersoverzicht op de radio is al sinds de jaren tachtig vooral gericht op de Lees verder

Blad 942: MENT, Radio 2, Spotify, Mi Amigo

• MENT en Radio 2: stemmen voor de Loftrompetten 2021 • Elke 1,4 seconde een Lees verder

‘King of Pop’ trekt StuBru aan de oren

Moulinsart, zeg maar de erfgenamen van het werk van Hergé, zijn er beducht voor. Iemand Lees verder

Klara: acht uur film in The Original Soundtrack

Het begint stilaan een traditie te worden: naar aanleiding van de World Soundtrack Awards op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x