fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

‘Week van de Belgische muziek’ in de maak

In februari 2021 lanceren VRT en VI.BE, het aanspreekpunt voor de Vlaamse muzieksector en co-organisator van de MIA’s, de ‘Week van de Belgische muziek’, als alternatief voor de MIA’s. De Covid 19-pandemie heeft verregaande gevolgen, ook binnen de muziekwereld. Daarom kozen beide organisatoren er nu voor om de uitreiking niet – zoals eerst gepland – te organiseren op 11 februari 2021, maar uit te stellen naar 2022.

De VRT en VI.BE werken samen om met deze speciale week de zwaar getroffen muzieksector een morele boost te geven aan het begin van het nieuwe jaar. Detailinformatie is nog niet bekend, op welke manier onder andere de publieke radiostations gaan meedoen, wordt later gecommuniceerd. 

Gerrit Kerremans, algemeen muziekcoördinator VRT: “Je kan er niet om heen dat 2020 de geschiedenis in zal gaan als een gebroken muziekjaar. Er zijn beduidend minder releases en het live circuit is zo goed als onbestaand. De muzieksector is werkelijk verlamd. Een groot muziekfeest organiseren zoals de uitreiking van de MIA’s elk jaar, is omwille van de gekende gezondheidsrisico’s niet aangewezen, en daarnaast ook praktisch en financieel moeilijk haalbaar. We willen de sector dan ook op een andere manier ondersteunen dit jaar.”

Luc Nowé, directeur VI.BE:  “Om de Week van de Belgische muziek de nodige weerklank te geven, willen we verschillende spelers uit de muziekwereld betrekken bij dit project. Door samenwerking kan de zwaar getroffen muzieksector de aandacht krijgen die ze verdient.”

De editie MIA’s 2020 wordt niet afgeschaft, maar uitgesteld tot 3 februari 2022. Dat wordt een ‘dubbele’ editie waarin zowel artiesten en hun releases uit 2020 als uit 2021 aan bod kunnen komen. Om de succesvolle releases die er ondanks de crisis toch waren bij de volgende editie de gepaste aandacht te geven, zal er een tussentijdse nominatieronde voor de mediajury plaatsvinden.

Zo maken verdienstelijke artiesten van 2020 een kans op een nominatie voor de editie 2020/2021. Deze beslissing werd genomen na overleg met verschillende spelers uit de muzieksector. VRT en VI.BE zijn ervan overtuigd dat een sterke MIA’s-editie in 2022 mee kracht zal geven aan de heropstart van de muzieksector. 


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
MIA’s met heel veel radio-inbreng

Op donderdag 7 februari worden voor de twaalfde keer de Music Industry Awards - de Lees verder

De winnaars van De Klara’s 2020

Na de MIA's was het de beurt aan De Klara's. Op zondag 15 maart 2020 worden in Studio Lees verder

Ultratop bestaat 25 jaar en krijgt MIA

Ultratop, de organisatie achter de gelijknamige hitparades, krijgt de Sector Lifetime Achievement Award tijdens de Lees verder

2006: Moslimexecutieve zoekt vrije radio’s

De Moslimexecutieve van België wil zowel via radio als televisie het imago van de moslims Lees verder

Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 635: Klara, audio-erfgoed en Willy (video)

Zelfs de klassieke meesters ontsnappen niet meer aan Covid-19. Audiovisueel Erfgoed: dagje om het verleden Lees verder

Het radiodagboek van 23 oktober – 295 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2003: DAB: VRT schiet twee keer mis (video)

Dat de openbare omroep uitbreidingsplannen had voor haar radiovloot wist de lezer van deze mediakrant Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in muziek, vrt
Matt Berninger (The National) neemt StuBru (eventjes) over

2008: Opvolger Donna wordt op 5 januari geboren

Het radiodagboek van 14 okober – 286 (video)

2005: Mark Coenen Algemeen Directeur VRT radio

Het radiodagboek van 13 oktober – 285 (audio)

Blad 625: Nostalgie, Laura Tesoro, Giel Beelen (video)

Sluiten