RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

WBLS voor het eerst solo marktleider in NYC (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De zomer van 2021 kan voor WBLS 107.5 in New York City niet meer stuk. Voor het eerst in 39 jaar staat de urban popzender op nummer 1 in de luistercijfers. In Los Angeles blijft K-Earth 101 (KRTH) het populairst, zo blijkt uit de julicijfers van Nielsen Audio. Het rapport toont duidelijk aan dat New York City in vakantie-modus is. En dat betekent dat vooral stations die populair zijn op het werk of tijdens de rit naar en van het werk, terrein verloren.

Het grootste slachtoffer is popzender 106.7 Lite FM (WLTW). Weliswaar bleef het marktaandeel stabiel op 6,6%, maar het weekbereik kelderde met 10,2% naar bijna 3,2 miljoen. De totale radiomarkt in New York City kromp met 0,4%. Ook BLS zag het weekbereik iets afnemen. Het marktaandeel daarentegen ging omhoog met 0,4% naar 6,9%. Dit is het hoogste cijfer sinds 1981. Bovendien is BLS voor het eerst sinds najaar 1982 solo marktleider in de Big Apple. In mei 2019 mocht het station voor de laatste keer van deze nummer 1-positie proeven, maar moest de taart toen wel delen met Lite FM.

° Lees verder onder de clip.

Het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) verloor weer wat marktaandeel, maar blijft met 5,4% op de derde plek geparkeerd. Zusterstation 93.1 Amor (WPAT) steeg met liefst 1,1% naar 4,9%, waarmee het station nu vierde staat. WPAT scoort hiermee de hoogste cijfers sinds 1990. (W)CBS FM 101.1 moest voor de derde meting op rij verlies noteren. Dit keer ging er 0,8% vanaf, waardoor de classic hitzender met 4,7% nog nipt in de top 5 staat. Kijken we naar de doelgroepen, dan blijft Lite aan kop bij zowel de 18-49 als 25-54 jarigen. Daarnaast heeft het station nu ook de koppositie bij de 18-34 jarigen ingenomen.

Los Angeles

In de filmstad mag K-Earth 101 zich voor de zesde meting op een rij nummer 1 noemen. Het marktaandeel van het classic hits-station steeg met 0,4% naar 5,9%. Maar ook in Los Angeles waren er verschuivingen te zien. Zo stijgt het Spaanstalige softpop K-Love 107.5 (KLVE) van de vierde naar de tweede plaats. Het marktaandeel ging met 0,6% omhoog naar 4,8%. Hierdoor daalt de popzender KOST 103.5 een plekje, ondanks dat het marktaandeel vrijwel gelijk bleef.

94.7 The Wave (KTWV), met een urban popformat, herstelde zich van een slechte juni-meting en staat nu vierde met 4,3%. Nieuw in de top 5 is het Spaanstalige 97.9 La Raza (KLAX). Het station dat overwegend Mexicaanse artiesten programmeert, groeide met een half procentpunt naar 4,1%. In de belangrijkste doelgroepen staat het Spaanstalige KLVE 107.5 op 1 bij 18-49 en 25-54 jaar, terwijl  Alt 98.7 (KYSR) – met een rockformat – aan kop blijft bij 18-34 jaar.

Las Vegas

Las Vegas met 1,9 miljoen staat vooral bekend om z’n casino’s en trekt daarom ook jaarlijks vele toeristen die een gokje willen wagen of gewoon de sfeer willen proeven. Een groot deel van de inwoners is gelovig. Maar liefst 66% is christelijk en dat is ook te zien in de luistercijfers. Populairste zender van de stad is namelijk het christelijke SOS Radio (KSOS) met 7,1% marktaandeel.

° Lees verder onder de clip.

Het is voor de eerste keer dat SOS op de hoogste trede staat, al moet het station deze eer delen met de classic hitszender 96.3 KKLZ. Plek drie is voor de popstation Sunny 106.5 (KSNE) met 5,7%. Op plek vier vinden we La Buena 101.9 (KWID) terug met 5,5% marktaandeel. Niet onlogisch voor een stad waarvan één op de drie inwoners Spaanstalig is. Het classic rockstation 97.1 The Point (KXPT) completeert de top vijf met 5,0%. (RadioWereld.nl)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De jingle-geheimen van JAM-boss Jon Wolfert (audio)

Wie wist dat in de intro van een Z100-jingle uit The Flame Thrower een jingle Lees verder

Blad 1630: Vader Abraham, Cork’s Red FM, Conan O’Brien (audio)

• De radio-avonturen van Vader Abraham • Ierland: Bauer Media koopt Cork’s Red FM • Lees verder

VS: Scott Shannon verlaat WCBS FM

We hadden het er gisteren reeds over in Blad 1620, vandaag gaan we er - Lees verder

Vintage TM jingles nu ook op ‘video’ (beeld & geluid)

Jinglebedrijf TM Studios in Dallas – dat twee jaar geleden nieuwe eigenaren kreeg – weet als geen Lees verder

Blad 1620: Dario Monferini, Funiculi Funicula, Scott Shannon (audio)

• DX-wereld verloor Dario Monferini • Funiculi Funicula: nieuwe telg voor de CD-reeks • Scott Lees verder

Jingles uit Brussel op Amerikaanse radio

Een Amerikaans radiostation dat een beroep doet op een Belgische jingleproducent, het blijft bijzonder.

Blad 1611: Studio Brussel, Roel Fooij, JAM (audio-video)

• Studio Brussel: ‘easter eggs’ in oktober • Stemacteur aan de praattafel • TROS-jingles herleven Lees verder

Blad 1610: Nostalgie, Radio2, Anita Kerr (audio)

• Nostalgie-dames stappen tegen borstkanker • Sven Pichal leert u gas terugnemen • Anita Kerr Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx