RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

WBLS voor het eerst solo marktleider in NYC (audio)

De zomer van 2021 kan voor WBLS 107.5 in New York City niet meer stuk. Voor het eerst in 39 jaar staat de urban popzender op nummer 1 in de luistercijfers. In Los Angeles blijft K-Earth 101 (KRTH) het populairst, zo blijkt uit de julicijfers van Nielsen Audio. Het rapport toont duidelijk aan dat New York City in vakantie-modus is. En dat betekent dat vooral stations die populair zijn op het werk of tijdens de rit naar en van het werk, terrein verloren.

Het grootste slachtoffer is popzender 106.7 Lite FM (WLTW). Weliswaar bleef het marktaandeel stabiel op 6,6%, maar het weekbereik kelderde met 10,2% naar bijna 3,2 miljoen. De totale radiomarkt in New York City kromp met 0,4%. Ook BLS zag het weekbereik iets afnemen. Het marktaandeel daarentegen ging omhoog met 0,4% naar 6,9%. Dit is het hoogste cijfer sinds 1981. Bovendien is BLS voor het eerst sinds najaar 1982 solo marktleider in de Big Apple. In mei 2019 mocht het station voor de laatste keer van deze nummer 1-positie proeven, maar moest de taart toen wel delen met Lite FM.

° Lees verder onder de clip.

Het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) verloor weer wat marktaandeel, maar blijft met 5,4% op de derde plek geparkeerd. Zusterstation 93.1 Amor (WPAT) steeg met liefst 1,1% naar 4,9%, waarmee het station nu vierde staat. WPAT scoort hiermee de hoogste cijfers sinds 1990. (W)CBS FM 101.1 moest voor de derde meting op rij verlies noteren. Dit keer ging er 0,8% vanaf, waardoor de classic hitzender met 4,7% nog nipt in de top 5 staat. Kijken we naar de doelgroepen, dan blijft Lite aan kop bij zowel de 18-49 als 25-54 jarigen. Daarnaast heeft het station nu ook de koppositie bij de 18-34 jarigen ingenomen.

Los Angeles

In de filmstad mag K-Earth 101 zich voor de zesde meting op een rij nummer 1 noemen. Het marktaandeel van het classic hits-station steeg met 0,4% naar 5,9%. Maar ook in Los Angeles waren er verschuivingen te zien. Zo stijgt het Spaanstalige softpop K-Love 107.5 (KLVE) van de vierde naar de tweede plaats. Het marktaandeel ging met 0,6% omhoog naar 4,8%. Hierdoor daalt de popzender KOST 103.5 een plekje, ondanks dat het marktaandeel vrijwel gelijk bleef.

94.7 The Wave (KTWV), met een urban popformat, herstelde zich van een slechte juni-meting en staat nu vierde met 4,3%. Nieuw in de top 5 is het Spaanstalige 97.9 La Raza (KLAX). Het station dat overwegend Mexicaanse artiesten programmeert, groeide met een half procentpunt naar 4,1%. In de belangrijkste doelgroepen staat het Spaanstalige KLVE 107.5 op 1 bij 18-49 en 25-54 jaar, terwijl  Alt 98.7 (KYSR) – met een rockformat – aan kop blijft bij 18-34 jaar.

Las Vegas

Las Vegas met 1,9 miljoen staat vooral bekend om z’n casino’s en trekt daarom ook jaarlijks vele toeristen die een gokje willen wagen of gewoon de sfeer willen proeven. Een groot deel van de inwoners is gelovig. Maar liefst 66% is christelijk en dat is ook te zien in de luistercijfers. Populairste zender van de stad is namelijk het christelijke SOS Radio (KSOS) met 7,1% marktaandeel.

° Lees verder onder de clip.

Het is voor de eerste keer dat SOS op de hoogste trede staat, al moet het station deze eer delen met de classic hitszender 96.3 KKLZ. Plek drie is voor de popstation Sunny 106.5 (KSNE) met 5,7%. Op plek vier vinden we La Buena 101.9 (KWID) terug met 5,5% marktaandeel. Niet onlogisch voor een stad waarvan één op de drie inwoners Spaanstalig is. Het classic rockstation 97.1 The Point (KXPT) completeert de top vijf met 5,0%. (RadioWereld.nl)


Spotlight

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1383: P&G, NPO Radio, StampMedia (audio)

• VS: Procter & Gamble is grootste radioadverteerder • Nederland: NPO Radio schrapt Ali B Lees verder

Blad 1380: lokale DAB+, Veronica, auteursrecht

• Lokale DAB+ in Vlaanderen: proefprojecten krijgen groen licht • Veronica’s Oorkonde is een ‘alternatieve Lees verder

Een (noodzakelijke) wegwijzer in Amerikaanse media

Loopt u wel eens hopeloos verloren in de Amerikaanse media? Welke bronnen moet je wel Lees verder

Jingle-fan maakte van hobby zijn beroep (audio & video)

We duiken dit keer in de aantekeningen en artikelen uit de maand maart 1979. Zo Lees verder

Kerstmuziek zorgt voor hogere luistercijfers in de VS (audio)

Dat het draaien van uitsluitend kerstmuziek zeer lucratief kan zijn, bewijst KOST 103.5 in Los Lees verder

VS: Reclamegelden namen duik in… 2020

Het Amerikaanse BIA Advisory heeft alsnog het overzicht gepubliceerd van radiostations met de hoogste omzet Lees verder

RadioVisie’s dit was 2021: de internationale blikvangers

Bij RadioVisie kijken we graag over de landsgrenzen mee naar wat er leeft op vlak Lees verder

Blad 1360: Hugo Droessaert, ESPN, landpiraten

• Tom Boudeweel verliest zijn radioleermeester • Disney doet zijn radiostations verder van de hand Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x