RadioVisie

  • .
    .

Warmste Week: nieuw solidariteitsverhaal (video)

Het is niet je geld, maar je persoonlijke inzet die telt

Vandaag is het nog exact zes maanden tot kerstavond. Dan bereikt ‘De Warmste Week 2020’ zijn hoogtepunt en dat zal, zoals zovele andere dingen, dit jaar anders zijn. Tijdens de voorbije weken en maanden van de coronacrisis toonde Vlaanderen méér dan ooit zijn warme hart. Met z’n allen werd voor elkaar het verschil gemaakt. 

Met ‘De Warmste Week’ willen alle VRT-merken dit najaar Vlamingen in beweging zetten voor elkaar én voor de vele organisaties en initiatieven die geweldig werk leveren voor de samenleving. Ook de Koning Boudewijnstichting en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk werken opnieuw samen met de openbare omroep om het draagvlak bij vzw’s en vrijwilligers rond dit nieuwe solidariteitsverhaal te verbreden. 

Met applaus, knuffelberen, zelfgenaaide mondmaskers, ingezamelde laptops voor kansarme jongeren… Met vele warme gebaren en helpende handen… Dat vuur van solidariteit wil ‘De Warmste Week’ brandend houden door samen met alle Vlamingen én de vele goede doelen van dit land een nieuwe weg in te slaan.

Voor al die mensen die te vaak vergeten worden in de samenleving en die steun en aandacht verdienen. Kinderen in armoede, zij die ziek of eenzaam zijn, mensen die er niet bij horen of niet gehoord worden. En voor zovele anderen die hulp nodig hebben, vraagt ‘De Warmste Week’ om concreet het verschil te maken. Door iedereen te sensibiliseren om zich rechtstreeks in te zetten of te helpen. Dit jaar zijn het niet de centen, maar de personen zelf die tellen.

‘De Warmste Week’ gaat op zoek naar honderden straffe projecten om elkaar te helpen, en duizenden mensen om die samen waar te maken. Vanaf september tot en met december kan iedereen een project opzetten om anderen te helpen. Een project kan worden opgezet in je eentje, samen met een vzw, de buurt, collega’s of vrienden.

Ideeën zijn vanaf nu al welkom op dewarmsteweek.be. Pas vanaf september kan iedereen projecten via de website registreren, organiseren en een oproep doen om ze mee te helpen realiseren. ‘De Warmste Week’ krijgt opnieuw zijn finale op radio, televisie en online in de week voor kerst, van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december 2020. Meer nieuws volgt begin september.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx