RadioVisie

  • .
    .

Wallonië: VivaCité neemt nieuwe ‘mediastudio’ in gebruik

De RTBF opent eerstdaags de nieuwe ‘mediastudio’ van VivaCité in Bergen. De nieuwe ruimte is onderdeel van een globale vernieuwing van de radiosite in Bergen en zal ook een visuele meerwaarde bieden aan de radioprogramma’s.

Zo zal vanaf zaterdag 27 maart de ochtendprogramma’s ‘Viva Week-end’ met Sylvie Honoré en ‘En Cuisine’ met Candice Kother ook te zien zijn via La Une. De show Hainaut Matin (de regionale ontkoppeling voor Bergen) blijft op Télé MB, maar krijgt een verbeterde visuele ervaring.

“Het moet vooral een radioprogramma blijven. Luisteraars mogen niet de indruk krijgen dat ze dingen zullen missen die op televisie te zien zijn, maar het zal wel een echte meerwaarde zijn om het programma op tv te bekijken”, legt Yves Verstreken, redactiemanager VivaCité uit.

“De microfoons blijven radiomicrofoons. De prioriteit blijft om kwaliteitsgeluid te brengen. Het is daarom een ​​kwestie van te voldoen aan de radiobehoeften en daarbij rekening te houden met tv-codes”, benadrukt hij.

De vorige studio van Vivacité was intussen zo’n vijftien jaar oud en technologisch verouderd. Aan het concept de nieuwe studio werd twee jaar lang gewerkt door ‘multidisciplinaire teams’ binnen de RTBF. Ze is uitgerust met ‘innovatieve en toekomstbestendige technologie’.

“We hielden onszelf voor dat een simpele functionele vernieuwing niet genoeg was, gezien onze ambities en onze prognoses over wat er de komende jaren zou kunnen gebeuren met radio, televisie en digitaal. We wilden echt een studio bouwen gericht op de toekomst”, zegt Yves Verstreken.

De studio is ontworpen om zo veelzijdig mogelijk te zijn. Ze is uitgerust met een “kameleon”-decor dat zich flexibel kan aanpassen aan de verschillende programma’s en producties. De studio bestaat uit twee werkruimtes: een klassieke radioruimte voor maximaal vijf personen en een meer “cosy” plek die bedoeld is voor digitale productie of voor meer intieme programma’s waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. In die ruimte kunnen ook showcases worden georganiseerd en/of publiek worden toegelaten.

De studio bevat negen geautomatiseerde camera’s, maar voor de programma’s die ook via La Une te zien zijn wordt een beeldtechnicus ingeschakeld. Ook de LED-verlichting kreeg alle aandacht, opdat elk hoekje voldoende licht heeft.

Voorts is er een Club Room, een extra kamer die aan de studio grenst en die voornamelijk zal worden gebruikt voor de sportuitzendingen van VivaCité. “Deze ruimte heeft twee functies. Tijdens de ‘Complément Foot’-specials of tijdens grote sportevenementen zoals Euro 2021, zullen de teams in deze ruimte maximaal wedstrijden tegelijk kunnen volgen. David Houdret kan er tijdens de Viva Sport-uitzendingen meerdere sportevenementen tegelijk volgen.”

Tot slot kunnen ook live-sessies op sociale netwerken of op Auvio, de RTBF-tegenhanger van VRT NU, vanuit deze kamer worden georganiseerd.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Verkoop RTL België: DPG Media en Rossel bundelen krachten

Het Vlaamse DPG Media en de Waalse uitgever Rossel hebben hun krachten gebundeld om RTL Lees verder

Wallonië: vier nieuwe vergunningen voor regionale muxen

De CSA, de mediaregulator voor de Federatie Wallonië-Brussel, heeft vier nieuwe operatoren vergund voor de Lees verder

Blad 833: VivaCité, Radio 1, Al Jazeera (video)

• RTBF zet het mes in ontkoppelingen van VivaCité's Vivre Ici • Haaguil klopt borstenbrievenbus: Lees verder

Blad 831: Qmusic, Prince Radio, RTL (video)

• Zeven keer kreten van geluk bij Maarten en Dorothee • Sublime's Prince Radio bleek Lees verder

DAB+ in Brussel: radio’s vragen eerst meer capaciteit en centen

Er lijkt eindelijk wat (langzaam) schot te komen in de moeilijke totstandkoming van een lokale Lees verder

Blad 822: Eiffeltoren, Radio Onda, historische (radio)video’s

• De uitvinding van de radio redde de Eiffeltoren van de afbraak • Brazilianen uit Lees verder

Verkoop RTL België: nog vier mediabedrijven in de running

Na een eerste schifting rest een handvol kandidaten voor de overname van RTL België, de Lees verder

Blad 811: Lossless, Monique, M6/TF1

• Streamen met minder kwaliteitsverlies bij Apple en Amazon • Radio Monique een eerste maal Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Willy en de ‘Week Van De Jaren ’90’

Nostalgie: XL-editie van ‘Viva Vinyl Vrijdag’ (video)

‘Old Lady’ alsnog gezonken (video)

Sluiten