RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Wallonië: VivaCité neemt nieuwe ‘mediastudio’ in gebruik

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De RTBF opent eerstdaags de nieuwe ‘mediastudio’ van VivaCité in Bergen. De nieuwe ruimte is onderdeel van een globale vernieuwing van de radiosite in Bergen en zal ook een visuele meerwaarde bieden aan de radioprogramma’s.

Zo zal vanaf zaterdag 27 maart de ochtendprogramma’s ‘Viva Week-end’ met Sylvie Honoré en ‘En Cuisine’ met Candice Kother ook te zien zijn via La Une. De show Hainaut Matin (de regionale ontkoppeling voor Bergen) blijft op Télé MB, maar krijgt een verbeterde visuele ervaring.

“Het moet vooral een radioprogramma blijven. Luisteraars mogen niet de indruk krijgen dat ze dingen zullen missen die op televisie te zien zijn, maar het zal wel een echte meerwaarde zijn om het programma op tv te bekijken”, legt Yves Verstreken, redactiemanager VivaCité uit.

“De microfoons blijven radiomicrofoons. De prioriteit blijft om kwaliteitsgeluid te brengen. Het is daarom een ​​kwestie van te voldoen aan de radiobehoeften en daarbij rekening te houden met tv-codes”, benadrukt hij.

De vorige studio van Vivacité was intussen zo’n vijftien jaar oud en technologisch verouderd. Aan het concept de nieuwe studio werd twee jaar lang gewerkt door ‘multidisciplinaire teams’ binnen de RTBF. Ze is uitgerust met ‘innovatieve en toekomstbestendige technologie’.

“We hielden onszelf voor dat een simpele functionele vernieuwing niet genoeg was, gezien onze ambities en onze prognoses over wat er de komende jaren zou kunnen gebeuren met radio, televisie en digitaal. We wilden echt een studio bouwen gericht op de toekomst”, zegt Yves Verstreken.

De studio is ontworpen om zo veelzijdig mogelijk te zijn. Ze is uitgerust met een “kameleon”-decor dat zich flexibel kan aanpassen aan de verschillende programma’s en producties. De studio bestaat uit twee werkruimtes: een klassieke radioruimte voor maximaal vijf personen en een meer “cosy” plek die bedoeld is voor digitale productie of voor meer intieme programma’s waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. In die ruimte kunnen ook showcases worden georganiseerd en/of publiek worden toegelaten.

De studio bevat negen geautomatiseerde camera’s, maar voor de programma’s die ook via La Une te zien zijn wordt een beeldtechnicus ingeschakeld. Ook de LED-verlichting kreeg alle aandacht, opdat elk hoekje voldoende licht heeft.

Voorts is er een Club Room, een extra kamer die aan de studio grenst en die voornamelijk zal worden gebruikt voor de sportuitzendingen van VivaCité. “Deze ruimte heeft twee functies. Tijdens de ‘Complément Foot’-specials of tijdens grote sportevenementen zoals Euro 2021, zullen de teams in deze ruimte maximaal wedstrijden tegelijk kunnen volgen. David Houdret kan er tijdens de Viva Sport-uitzendingen meerdere sportevenementen tegelijk volgen.”

Tot slot kunnen ook live-sessies op sociale netwerken of op Auvio, de RTBF-tegenhanger van VRT NU, vanuit deze kamer worden georganiseerd.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx